L'evolució i l'impacte del coronavirus al món, al dia gràcies a una empresa santcugatenca

Dos treballadors de la santcugatenca Algoritmia han creat dos panells per seguir tot l'impacte i evolució del covid-19


  • Comparteix:

Imatge del panell / Foto: Vandalytic

Imatge del panell / Foto: Vandalytic

En un context de crisi per la pandèmia del coronavirus, sovint ens arriben dades i notícies per múltiples canals que no sempre estan contrastades o provenen de fonts oficials. Dos treballadors de la consultora tecnològica Algoritmia, amb seu a Sant Cugat, han volgut 'ordenar' i 'posar en context' les xifres i l'evolució del contagi tant a escala estatal com mundial amb panells interactius que s'actualitzen diàriament. L'informe no només ofereix el nombre de casos confirmats, morts i recuperacions de cada país, sinó que el relaciona amb els seus habitants, amb un percentatge dels afectats. El director de Business Intelligence d'Algoritmia i responsable del bloc Vandalytic ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia en què consisteix aquesta eina.

ESCOLTA-HO

Arribas assegura que, analitzant les dades, el preocupant no és el nombre de casos positius, sinó el creixement exponencial que està patint, per exemple, l'Estat espanyol. Malgrat això, l'analista confia que, amb les mesures que s'estan implementant a l'Estat, es controli abans el virus que a Itàlia, on encara hi ha la situació 'més preocupant'. L'informe també reflecteix l'impacte econòmic de la pandèmia i compara països que l'han afrontat de diverses maneres. En una de les pàgines es fa referència als índexs borsaris d'Espanya, el Regne Unit, Estats Units i el Japó. Una manera 'visual' i 'fàcilment interpretable i actualitzable' de veure l'evolució de la pandèmia del coronavirus en un context global.

Distribució dels casos a l'Estat espanyol
De la seva banda, Ivan Font, developer d'Algoritmia, ha creat un altre panell que se centra en la distribució dels casos de covid-19 a l'Estat espanyol. A més de la xifra total de casos confirmats, de les persones recuperades i de les defuncions per aquesta causa, hi ha també les dades per comunitats autònomes i províncies. També s'hi pot veure una gràfica de l'evolució dels nous casos en relació amb les recuperacions.


Ivan Arribas

Més que precupar el nombre de casos, que en relació amb la població és petit, mundialment està afectat el 0,0025% de la població, a Espanya l'evolució i el creixement és exponencial. A no ser que facin efecte les mesures que s'han pres, no el podrem controlar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.