Jordina Belmonte, biòloga: 'Cal no confondre els símptomes de l'al·lèrgia amb el coronavirus'

La científica ha aclarit al magazín la simptomatologia i ha alertat que es preveuen nivell de pol·len alts per aquesta primavera


  • Comparteix:

Es preveu una primavera complicada per als al·lèrgics / Foto: Creative Commons

Es preveu una primavera complicada per als al·lèrgics / Foto: Creative Commons

La Covid-19 ha arribat al país abans que comencés la primavera. Paral·lelament, i com bé ja deuen notar els al·lèrgics, també han començat els símptomes de l'al·lèrgia que poden ser semblants als del coronavirus. Per això, el magazín 'Sant Cugat a fons' ha entrevistat la biòloga santcugatenca i directora de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), Jordina Belmonte, perquè resolgui dubtes davant possibles confusions entre l'al·lèrgia i la malaltia del coronavirus.

ESCOLTA-HO

Mentre que la Covid-19 provoca febres molt altes, l'al·lèrgia no ho fa. Tampoc no provoca mals de gola molt intensos ni tos seca i profunda. En el cas de la tos al·lèrgica, sempre ve acompanyada de molta plorera d'ulls i mucositat.

El confinament anirà bé als al·lèrgics perquè estaran menys exposats al pol·len de l'aire lliure. En aquesta línia, Belmonte ha recomanat que es ventili la casa ben aviat al matí. La biòloga ha afirmat que ja comença a córrer pel carrer pol·len de plàtan, parietària, gramínies i, d'aquí poc, oliveres.

El nivell de pol·len d'aquesta primavera es preveu que sigui alt, ja que hi ha hagut etapes de pluges importants i la temperatura ha sigut més elevada. Així, les plantes floriran molt més però complicaran la situació als al·lèrgics.


Jordina Belmonte

Les persones al·lèrgiques de ben segur saben reconèixer els seus símptomes. Potser la gent, però, no tan avessada pensa que té al·lèrgia però en realitat té la Covid, que és el cas greu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.