L'estat d'alarma s'allarga fins a mitjans d'abril

El president espanyol demanarà l'autorització del Congrés dels Diputats aquest dimecres per ampliar el confinament


  • Comparteix:

El president del govern espanyol / Foto: ACN

El president del govern espanyol / Foto: ACN

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha comunicat aquest diumenge als presidents autonòmics que l'estat d'alarma s'allarga 15 dies més, fins a mitjans d'abril. La Moncloa vol ampliar dues setmanes més el confinament de la població per combatre la pandèmia del coronavirus. D'aquesta manera, les restriccions s'allargarien durant tota la Setmana Santa. Per fer-ho, el cap de l'executiu espanyol ha de demanar l'autorització del Congrés dels Diputats, al ple d'aquest dimecres. A l'Estat hi ha gairebé 25.000 contagiats i 1.326 morts per la malaltia, i en les últimes 24 hores s'han infectat 5.000 persones més o han perdut la vida més de 300.

Pedro Sánchez ha explicat els acords, després de la reunió d'aquest diumenge al matí amb els presidents autonòmics, on destaca ampliar l'estat d'alarma 15 dies més, arribant fins a mitjans d'abril. Una de les noves mesures és que l'exèrcit ampliarà les seves funcions: garantint infraestructures bàsiques, oferint recursos als ens locals perquè siguin subministrats a la gent més vulnerable i que d'aquesta manera no hagin de sortir de casa.

L'altre decisió és establir una reserva estratègica per a futures pandèmies. Totes aquestes mesures excepcionals hauran de ser aprovades pel Congrés dels Diputats aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.