La companyia amb seu a Sant Cugat HP participa en el primer respirador de campanya per donar suport a hospitals

El respirador s'ha començat a produir aquest dilluns per donar suport en la lluita contra la pandèmia del covid-19


  • Comparteix:

L'equip d'impulsors del projecte del respirador / Foto: ACN

L'equip d'impulsors del projecte del respirador / Foto: ACN

Davant l'absència de material mèdic per l'emergència sanitària del coronavirus, el Consorci Zona Franca de Barcelona (CZFB), juntament amb les empreses Leitat, Seat i HP, aquesta última amb seu a Sant Cugat, han començat a produir aquest dilluns un nou respirador de campanya per donar suport a hospitals i UCIs. El dispositiu, anomenat Leitat 1, 'té la virtut de ser industrialment escalable, de manera que es pot arribar a una capacitat de producció d'entre 50 i 100 unitats diàries', segons han explicat en un comunicat conjunt els impulsors del projecte.

El respirador l'ha validat aquest diumenge l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i la seva producció ja ha començat aquest mateix dilluns, ajustant-se als requeriments de l'Agència Espanyola del Medicament. S'ha simplificat al màxim el seu disseny i components amb la finalitat de poder desenvolupar un dispositiu mèdic 'robust, d'utilitat i de menor complexitat', cosa que en facilita la producció i el muntatge.

Per a la seva industrialització es disposarà de les infraestructures del CZFB i dels equips de producció d'HP i Seat, a més del suport del Hub 3D. Les empreses Airbus i Navantia també s'han unit a l'aliança amb l'objectiu d'incrementar la capacitat de producció amb un segon model.

El Fablab de Sant Cugat també imprimeix respiradors i material mèdic en 3D
En aquest context de crisi sanitària, un grup de joves enginyers barcelonins, sota el nom de la iniciativa Oxygen, ha dissenyat aparells de respiració assistida. Aquest mateix diumenge, al Fablab Sant Cugat, ja es van començar a fer les proves abans de la seva validació clínica. En particular, el que s'ofereix des d'aquest espai ha estat suport en el disseny del prototip. També van tallar una de les versions d'aquest giny amb la talladora làser de què disposen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.