Sant Cugat es teixeix en grups veïnals de suport

Les xarxes d'ajuda estaran coordinades amb el suport de l'Ajuntament i entitats socials


  • Comparteix:

Serveis Socials, a la Casa Mònaco, seguirà atenent les persones més vulnerables / Foto: Cugat Mèdia

Serveis Socials, a la Casa Mònaco, seguirà atenent les persones més vulnerables / Foto: Cugat Mèdia

La crisi del coronavirus i la necessitat del confinament a casa han fet sorgir diverses xarxes veïnals de suport mutu: grups de joves i entitats que s'ofereixen a ajudar col·lectius més vulnerables i que es poden veure més afectats per la pandèmia. Des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament volen coordinar aquests grups per ajudar-los a prestar ajuda i, per exemple, repartir les targetes moneder i aliments d'una manera segura per arribar a la major part de la població en risc.

Hi ha casos de xarxes de voluntariat a diversos barris de la ciutat, repartides per oferir ajuda al veïnat. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat que des de l'equip de govern confien en aquesta 'solidaritat comunitària' en situacions de crisi com l'actual i que, des del consistori, articularan 'canals de coordinació i de comunicació' per utilitzar, també, els recursos públics per a fer arribar aquestes ajudes.

Un exemple d'aquesta solidaritat comunitària és la bústia creada pel Banc del Temps per respondre a 'qualsevol necessitat' de la ciutadania. Des de fer la compra a passejar el gos, passant per xerrades per telèfon o per videotrucada, l'entitat ha posat un canal a disposició d'aquelles persones que ho requereixin. Només han d'enviar un correu electrònic a bancdeltemps@santcugat.cat amb l'assumpte 'Bústia del Banc del Temps' i explicar per escrit la demanda o necessitats que tinguin. A més, la Xarxa de Suport de Sant Cugat ha recordat els telèfons on adreçar-se en cada situació. Per a unir-se o sol·licitar ajuda a la xarxa, el 631 664 015, o el correu xarxasuportstc@gmail.com, a més del seu canal de Telegram. Si reps violència masclista pots recórrer al telèfon 900 100 009, si necessites atenció psicològica al 659 584 988 i si et vols oferir per a cosir mascaretes a casa, ho pots comunicar al 665 132 794.


Nuria Gibert

Estem estipulant uns canals de coordinació amb diverses xarxes veïnals de suport mutu perquè ens ajudin en diverses qüestions, com el repartiment de les targetes moneder i el d'aliments. Els transmetem totes les mesures de seguretat i els ajudem a què es protegeixin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.