Incendi a l'edifici de La Xesca, a l'avinguda Cerdanyola

Quatre dotacions dels Bombers han controlat el foc ràpidament


  • Comparteix:

L'edifici de La Xesca, a la cantonada entre l'avinguda Cerdanyola i el carrer Borrell, s'ha vist afectat aquest dimarts per un incendi. Quatre dotacions de Bombers han controlat el foc ràpidament després de rebre un avís poc després d'un quart de tres de la tarda. L'incendi ha tingut lloc a la segona planta de l'immoble i no s'ha hagut de lamentar cap dany personal. De fet, segons ha explicat el sotscap de guàrdia dels Bombers, Rafael Esteban, no han trobat ningú a l'edifici.

Des del cos s'ha explicat que quan arribat al lloc dels fets les flames sortien per la finestra. Els Bombers han accedit a l'immoble i han avançat a poc a poc perquè la temperatura era molt elevada, fins que han arribat a l'habitació on s'havia originat el foc i l'han apagat. L'incendi ha afectat totalment una habitació i una altra parcialment, però el fum ha afectat tot l'habitatge.

Des de La Xesca han explicat a Cugat Mèdia que en aquell pis hi vivien unes persones a qui el col·lectiu havia facilitat l'accés per tenir sostre durant la quarantena. Des de casal expliquen un accident domèstic hauria estat la causa de l'inici del foc.

L'edifici va ser okupat fa més de tres anys i des de llavors ha funcionat com un casal jove autogestionat. Malgrat la sol·licitud de l'Ajuntament per desallotjar l'immoble, La Xesca ha mantingut l'activitat en aquest espai. El col·lectiu, això sí, ha deixat clar que la seva activitat no acabaria amb un eventual desallotjament. De fet, el mes passat va engegar un intent d'okupació en un immoble del barri del Monestir.


Rafael Esteban

Quan hem arribat sortien les flames per la finestra. Hem avançat a poc a poc perquè hi havia molta temperatura. Quan hem arribat a l'habitació on hi havia el foc l'hem extingit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.