Tributs, taxes i quotes. Què se suspèn i què s'ajorna

Entre d'altres, l'Ajuntament ha suspès el cobrament de la quota de les escoles bressol i ha endarrerit el de l'impost de circulació


  • Comparteix:

El termini per pagar l'impost de circulació queda ampliat / Foto: Cugat Mèdia

El termini per pagar l'impost de circulació queda ampliat / Foto: Cugat Mèdia

Per tal d'alleugerir la càrrega econòmica de les famílies arran de la crisi del coronavirus, l'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona (l'administració que fa la recaptació) han ampliat els terminis de pagament dels impostos que començaven aquest mes de març. A banda, el govern local ha anul·lat el cobrament de les quotes dels serveis que ha deixat de prestar mentre duri la situació.


  • Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s'amplia fins al 2 de juny; 1 de juny per als que tinguin el rebut domiciliat)
  • Primera fracció de les taxes de mercat municipal (s'amplia fins al 2 de juny)
  • Recollida residus comercials (s'amplia fins al 20 de maig)



  • Cobraments de les Escoles bressol: s'anul·len els pagaments fins al 20 de maig
  • Preu públic del casal de jovent - centre obert (fins al 20 de maig)
  • Servei atenció domiciliària: no s'hauran de fer els pagaments fins al 2 de juny
  • Tallers Triangle i Escola de Música: fins al 20 de maig
  • Servei d'acollida a pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s'endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny


  • Altres pagaments
    A banda dels preus públics, l'Ajuntament, a través de l'empresa pública d'habitatge, Promusa, ha suspès el cobrament de tots els lloguers dels seus immobles per reduir els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. De moment, la mesura s'aplicarà als lloguers del mes d'abril i se'n veuran beneficiades 499 famílies que viuen en habitatges de lloguer protegit, a més de 48 oficines, 91 locals comercials, incloses les parades dels mercats municipals, 422 aparcaments i 42 trasters.

    En el cas de la factura de l'aigua, el Govern de la Generalitat ha aprovat la reducció del 50% del cànon de l'aigua per a tots els usuaris domèstics, industrials i ramaders. La reducció s'aplicarà des de l'1 d'abril fins a l'1 de maig. Als consumidors que tinguin una tarifa social dels cànons se'ls aplicarà un tipus de gravamen de zero euros per tots els trams de consum.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.