El Sindicat de Llogaters demana la suspensió del pagament del lloguer fins que acabi la crisi del coronavirus

L'entitat alerta que està començant a rebre casos de persones que s'han quedat sense feina i no poden fer front a la propera mensualitat


Temes relacionats

Suspès el cobrament del lloguer de tots els immobles de protecció oficial de Promusa (23/mar/20)


  • Comparteix:

Blocs de pisos al passeig de Torreblanca / Foto: Google Maps

Blocs de pisos al passeig de Torreblanca / Foto: Google Maps

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat demana la suspensió del pagament del lloguer fins que acabi la crisi del coronavirus. La portaveu del sindicat Mariona Sòria ha explicat que les mesures que ha pres fins ara el govern central 'no són suficients', ja que 'han parlat de fer una suspensió del cobrament de les hipoteques però no han dit res dels lloguers'. Sòria ha recordat que el 80% dels desnonaments són per impagament del lloguer i que la manca de mesures de l'administració demostra que 'els llogaters estan totalment desprotegits', i més en una situació en la qual l'habitatge s'ha convertit en el 'refugi literal' de moltes famílies.

La portaveu del Sindicat de Llogaters, a més, ha alertat que han començat a tractar casos de persones que s'han quedat sense feina per l'aturada de l'activitat econòmica i es veuen davant la impossibilitat de pagar la propera mensualitat. Des del sindicat recomanen a les persones que es trobin en aquesta o una situació similar contactar amb el propietari i negociar una suspensió del pagament o una rebaixa del preu.

La decisió de suspendre el pagament del lloguer, ha remarcat Sòria, ha de respondre a una qüestió d'equitat i de defensa del dret a l'habitatge, sobretot quan el país es troba a les portes 'd'un col·lapse econòmic que afectarà tothom per igual'.


Mariona Sòria

Moltes famílies que ja estaven en una situació molt apurada tindran molts problemes per mantenir l'habitatge. Demanem una suspensió de les quotes mensuals properes fins que torni a arrencar l'economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.