Grífols preveu disposar de tests ràpids per detectar el coronavirus a mitjans d'abril

L'empresa amb seu a Sant Cugat explica que cada equip de detecció permetrà processar més de 1.000 mostres diàries


  • Comparteix:

L'empresa treballa a contrarellotge per diposar dels tests / Foto: Creative Commons

L'empresa treballa a contrarellotge per diposar dels tests / Foto: Creative Commons

Grífols preveu diposar de tests ràpids per detectar el coronavirus a mitjans d'abril. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el responsable de la divisió industrial de biociència de la farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat, Eduardo Herrero, ha explicat que la multinacional treballa a contrarellotge per posar a punt el mètode, que es troba en aquests moments en fase de validació. Es tracta d'un procés a partir de tècniques de biologia molecular que permeten detectar el material genètic a través d'amplificació mediada per transcripció (TMA).

El test es faria a través d'equips automàtics que permetrien fer processaments de més de 1.000 mostres diàries. Herrero ha remarcat que una vegada el mètode passi la validació, s'engegarà el procés industrial per produir milers d'equips de detecció. Tot i això, el responsable de la divisió industrial de biociència de Grífols no ha volgut precisar el nombre de tests es podran produir.


Eduardo Herrero

Ara estem en fase de validació. Pensem que a mitjans d'abril ja disposarem d'equips per fer la tècncia amb gran rapidesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.