L'escola a distància, una alternativa per al confinament

L'Agora posa en marxa l'ensenyament telemàtic per mantenir la màxima normalitat possible


  • Comparteix:

Les escoles viuen dies complicats i algunes han buscat fórmules per poder seguir fent classe tot i les dificultats. És el cas de l'Agora Sant Cugat, que des del primer dia ofereix formació a distància per compensar, com es pot, el tancament escolar. El 'Sant Cugat a fons' ha parlat amb dos professors, Jordi Bufarull, de primària, i Montse Martí, de secundària i Batxillerat.

ESCOLTA-HO

Videoconferències, classes enregistrades i resolució de dubtes en línia són el pa de cada dia per als alumnes de l'Agora durant el confinament. Tan bon punt es va saber que els estudiants s'haurien de quedar a casa, el centre va posar en marxa eines per poder mantenir la màxima normalitat possible. Un procés que s'ha completat amb èxit, segons expliquen Bufarull i Martí, que destaquen que tant famílies com alumnes més grans han respost satisfactòriament al repte que suposa un canvi de rutines així.

Els més menuts, amb l'ajuda de les famílies i en grups reduïts, són els que tenen més dificultats per seguir amb el curs normal, però l'equip docent manté el contacte amb ells amb jocs i activitats que els proposen per recollir les joguines, dibuixar i cantar.

Els més grans sí que mantenen un ritme similar amb classes a distància per videoconferència i interactives on poden resoldre els dubtes que es van plantejant. Un esforç extra per als professors, que han hagut d'adaptar la programació per encaixar amb aquest nou sistema, que podria obrir noves portes per al futur.




Jordi Bufarull

Entenem que la logística de cada família és diferent i la participació dels més petitons està sent molt elevada. Estem molt contents.

Montse Martí

Està responent el 100% dels alumnes, si no es poden connectar és per temes tècnics i estan tenint una resposta molt positiva i una actitud proactiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.