Hotels de Sant Cugat podran acollir malalts de covid-19 a punt de rebre l'alta

S'està tancant un acord per poder traslladar pacients i acollir també la pernoctació de sanitaris


Temes relacionats

L'Ajuntament fa una crida a persones voluntàries de Sant Cugat per cosir mascaretes (25/mar/20)

El FabLab Sant Cugat fabrica material sanitari en 3D i en làser per lluitar contra el coronavirus (25/mar/20)

Salut destina 180 llits de l'Hospital General de Catalunya per a pacients de la Conca d'Òdena (22/mar/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat treballa perquè hotels de la ciutat puguin acollir malalts de covid-19 ingressats a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). La mesura preveu el trasllat d'aquells pacients que estan a pocs dies de rebre l'alta. Així ho ha avançat a una entrevista a Cugat Mèdia, l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha asseguretat que les negociacions de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), el CatSalut i l'Ajuntament amb els establiments estan molt avançades, i també inclouen la possibilitat que els sanitaris d'aquest centre puguin passar la nit en els hotels per descansar entre torns.

Segons l'alcaldessa, la ciutat està responent bé a les necessitats. Un exemple d'això, ha dit, són les empreses i centres que s'han posat a fabricar material sanitari i els voluntaris que estan ajudant aquests dies.

Ingla també ha destacat l''excel·lent feina' que està fent l'Hospital General, que aquests dies ha entrat a formar part del sistema públic de resposta a la crisi del coronavirus. El centre sanitari acull pacients de la Conca d'Òdena per alleugerir la càrrega dels professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada i, segons Ingla, 'està ubicant el màxim nombre de malalts'.

Amb aquest mateix objectiu, el CatSalut, l'HUGC, l'Ajuntament i hotels del municipi estan tancant un acord per poder traslladar-hi aquells malalts que estan en els darrers dies d'ingrés hospitalari. A més, els hotels també servirien perquè els sanitaris poguessin descansar sense haver de desplaçar-se fins a les seves residències.

Segons Ingla, les negociacions estan molt avançades i ara l'Ajuntament centra també els esforços en aconseguir més llits per al Hospital General. En aquest sentit, ha fet una crida a tots els hotels i establiments que puguin cedir llits en aquests moments crítics.






Mireia Ingla

El que hem fet és traslladar la possibilitat de utilitzar hotels de la ciutat per traslladar aquells pacients del HUGC que ja estan molt recuperats i poden fer el final de l'estada hospitalària als hotels.

Mireia Ingla

La part d'hotels de rebre malalts i de poder acollir també sanitaris estem acabant de fer les negociacions i estan molt avançades.

Mireia Ingla

Fer una crida a hotels i establiments per cedir llits. Que es posin en contacte amb l'Ajuntament perquè estem en una situació crítica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.