El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, decebut amb les mesures estatals d'ajuda al lloguer

ERC demanarà al Senat la suspensió dels pagaments del lloguer


Temes relacionats

Noves mesures: Microcrèdits per pagar el lloguer per a inquilins vulnerables i suspensió de desnonaments (31/mar/20)

Convoquen una vaga de pagament de lloguers a partir de l'1 d'abril (31/mar/20)

Més de 22.000 treballadors afectats per un ERTO al Vallès Occidental (31/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat veu insuficients les mesures aprovades aquest dimarts pel consell de ministres d'ajuda al lloguer per aquelles persones que no poden pagar com a conseqüència de la crisi del coronavirus. A l'espera de la lletra petita de les mesures anunciades, el col·lectiu reclama una suspensió del pagament dels lloguers durant uns mesos i redirigir, en tot cas, les ajudes als petits propietaris que acreditin que aquests són els seus principals ingressos per viure.

La portaveu del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, Mariona Sòria, ha lamentat a Cugat Mèdia que el govern espanyol posi la càrrega en els inquilins, que veuen disminuir els seus ingressos per l'aturada de l'activitat econòmica i que tampoc podran estalviar per afrontar el pagament quan s'hagin de retornar els microcrèdits. 'Han anat a salvar els ingressos dels propietaris', ha lamentat Sòria.

La proposta de l'entitat és condonar el lloguer a aquelles persones que no poden fer-hi front durant dos o tres mesos i impulsar ajuts per als propietaris que ho necessitin.

La situació a Sant Cugat
Segons la portaveu local, moltes persones s'han posat en contacte aquests dies amb el Sindicat de Llogaters de Sant Cugat preocupades per la situació. La principal consulta és què fer en cas de no poder pagar el lloguer arran de la reducció en els ingressos.

Davant aquesta situació, des del col·lectiu recomanen primer de tot posar-se en contacte amb el propietari i negociar l'aturada dels pagaments o una rebaixa.

Petició al Senat
El grup parlamentari d'Esquerra Republicana-Euskal Herria Bildu també demana la suspensió dels lloguers i dels préstecs hipotecaris, com a mínim, mentre duri l'estat d'alarma per aquelles persones que han vist reduïts els seus ingressos per la crisi del coronavirus. A través del senador santcugatenc Bernat Picornell, el grup també proposa, entre d'altres mesures, que les ajudes es dirigeixin cap els petits arrendataris i que es compensi les comunitats autònomes i els ens locals per les quotes suspeses d'immobles de protecció oficial, com ha fet Sant Cugat.

Picornell ha lamentat les mesures de l'executiu espanyol, les quals considera que es queden curtes i 'no donen aire' a tots aquells que ja ho estan passant malament.






Mariona Sòria

L'aturada econòmica afectarà els nostres ingressos. Aquesta solució d'ajornar els pagament encara que sigui sense interessos, no és la solució, no estem estalviant.

Bernat Picornell

No donen aire ni resposta a totes aquelles que avui ja ho estan passant malament. Demanem que l'Estat sigui valent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.