El Mercat de Pagès torna a ser quinzenal

El mercat d'aliments que organitza l'Ateneu només es farà dos cops al mes

El Mercat de Pagès torna a ser quinzenal / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 31/mar/20 per Clara Bardají

El Mercat de Pagès s'instal·larà a la plaça de Sant Pere dos dissabtes al mes, com és habitual. Tot i que l'Ajuntament havia autoritzat que el mercat, organitzat per l'Ateneu, pogués oferir servei cada dissabte, finalment només tindrà lloc cada 15 dies i obrirà de nou del matí a dues de la tarda. A més, els productors han extremat les mesures de precaució amb l'ús de guants i gel hidroalcohòlic.

Durant les primeres setmanes de confinament, l'Ajuntament havia autoritzat que el Mercat de Pagès ampliés el seu horari i obrís cada dissabte. Ara, però, el mercat torna a ser quinzenal. Amb això, també queda modificada la data prevista i les parades d'alimentació s'instal·laran a la plaça de Sant Pere l'11 i el 25 d'abril.

Aquestes són les recomanacions de l'Ateneu, que organitza la iniciativa, per abans d'anar a comprar:

  • Fes una llista amb tot el que necessites per sortir el menys temps possible.
  • Vés-hi sol/a i procura portar les teves bosses, carros o cistells per comprar.
  • Si quan arribis hi ha molta gent fent cua, mantingues la distància recomanada amb la resta de clients i/o personal de l'establiment.
  • No parlis, estosseguis o esternudis a prop de cap aliment ni persona i evita, com sempre, tocar aliments que no t'has de quedar.
  • A l'hora de pagar, si l'establiment o venedor en disposa, fes-ho amb targeta i procura no utilitzar diners en metàl·lic.
  • Recorda que l'abastiment d'aliments està garantit, per tant, no és necessari acumular grans compres que puguin suposar el malbaratament dels aliments.
  • Comprar al mercat, de proximitat i producte fresc, et garanteix una alimentació saludable per a tu i un tracte just amb els productors.