Suspès el pagament del transport públic per a les activitats i els serveis essencials

La mesura es posarà en marxa aquest dijous 2 d'abril i s'allargarà fins al pròxim dijous 9 d'abril


  • Comparteix:

Els treballadors essencials no hauran de pagar el transport públic / Foto: Localpres

Els treballadors essencials no hauran de pagar el transport públic / Foto: Localpres

El consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic per aquelles persones autoritzades a desplaçar-se per realitzar activitats i serveis essencials. La mesura, consensuada amb les administracions consorciades, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), es posarà en marxa aquest dijous 2 d'abril i s'allargarà fins al pròxim dijous 9 d'abril. Segons ha explicat l'ATM a través d'un comunicat, es tracta d''un acte de reconeixement a les tasques crucials en situacions d'emergència'.

Els mecanismes per aplicar aquesta gratuïtat es concretaran aquest mateix dimecres en una reunió amb tots els operadors implicats. Segons ha detallat l'ATM, la mesura inclourà el transport ferroviari (Metro, TMB, FGC, Tram i Rodalies) i els autobusos (busos TMB, bus metropolità de gestió indirecta AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l'AMTU).

En el cas de FGC, els usuaris de fer servir els títols de transport habituals, però una vegada els hagin passat per les màquines validadores, no es gastaran viatges ni correrà el període de validesa del títol. Durant aquest període de suspensió, es podrà accedir a les estacions de Ferrocarrils amb qualsevol títol o abonament fins i tot en cas que ja s’hagi exhaurit.

Tal com apunta l'ATM, el volum de demanda durant els pròxims dies serà previsiblement 'molt similar o fins i tot inferior al que ja es ve experimentant els darrers dies, amb reduccions generals d'un 90% respecte a l'habitual'. Igualment, els Mossos d'Esquadra i els policies locals vetllaran perquè els desplaçaments siguin efectuats per aquelles persones que estan autoritzades, tal com assegura l'ATM. Finalment, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s'activarien els mecanismes per anul·lar-la 'de manera immediata'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.