L'alcaldessa de Sant Cugat veu 'molt insuficients' les ajudes estatals al lloguer

Ingla apunta que les condicions per optar a les ajudes 'són difícils de complir' i que ell llogater ha d'assumir tota la pressió


Temes relacionats

Noves mesures: Microcrèdits per pagar el lloguer per a inquilins vulnerables i suspensió de desnonaments (31/mar/20)

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, decebut amb les mesures estatals d'ajuda al lloguer (31/mar/20)

Convoquen una vaga de pagament de lloguers a partir de l'1 d'abril (31/mar/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament demana protegir el llogater / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament demana protegir el llogater / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, qualifica de 'molt insuficients' les ajudes al lloguer aprovades pel govern espanyol. La republicana assenyala que les condicions per poder optar a aquestes ajudes són 'difícils de complir' i que deixen en situació de vulnerabilitat al llogater. Ingla ha demanat més flexibilitat i que les mesures no suposin únicament un ajornament del pagament de les quotes mensuals. L'alcaldessa també ha indicat que els ajuntaments hauran d'assumir des de primera línia les necessitats de la ciutadania i ha demanat a l'Estat que ajudi els consistoris a poder fer front a aquesta responsabilitat.

Més enllà de les mesures aprovades per les administracions, Ingla també ha fet una crida a la responsabilitat solidària i demana als propietaris que prenguin solucions de manera individual per ajudar als llogaters que tinguin dificultats per efectuar el pagament del lloguer.

Per altra banda, l'alcaldessa ha explicat que aquest mes no han cobrat cap lloguer dels immobles municipals i que estudiaran la casuística de cada cas concret per determinar com es farà el cobrament de la quota d'abril. Aquesta mesura s'ha aplicat de moment als lloguers d'aquest mes i se n'han beneficiat 499 famílies que viuen en habitatges de lloguer protegit, a més de 48 oficines, 91 locals comercials, incloses les parades dels mercats municipals, 422 aparcaments i 42 trasters.

Les condicions per optar a les ajudes al lloguer
Els inquilins afectats per la crisi del coronavirus podrà sol·licitar una moratòria en el pagament del lloguer als seus propietaris. Si l'arrendador té menys de 10 habitatges en propietat, caldrà un acord per al retard i, si no s'arriba a un acord, el llogater podrà sol·licitar microcrèdits sense interessos i ajudes a l'Estat. Si l'arrendador posseeix més de 10 habitatges, haurà de triar entre concedir una moratòria de quatre mesos del pagament del lloguer a retornar en tres anys o rebaixar el 50% del preu del lloguer durant quatre mesos.





Mireia Ingla

Tenint en compte l'emergència habitacional que vivim, ens semblen unes mesures del tot insuficients. Demanem més flexibilitat en el pagament del lloguer i de les hipoteques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.