La Setmana Santa, en 'streaming' per YouTube

La parròquia de Sant Pere d'Octavià es reinventa durant el confinament per poder oferir les celebracions i oficis als feligresos


Temes relacionats

El Monestir suspèn totes les seves celebracions públiques (15/mar/20)


  • Comparteix:

El mossèn Emili Marlés durant una missa / Foto: YouTube Monestir Sant Cugat

El mossèn Emili Marlés durant una missa / Foto: YouTube Monestir Sant Cugat

La parròquia de Sant Pere d'Octavià oferirà tots els actes litúrgics de la Setmana Santa en 'streaming' a través del seu canal de YouTube. Amb l'inici del confinament provocat per la crisi del coronavirus, la parròquia va començar a adaptar les celebracions i els oficis perquè els feligresos poguessin seguir-les des de casa. D'aquesta manera, Sant Cugat celebrarà la setmana més assenyalada de l'any litúrgic cristià d'una manera diferent a causa de les mesures decretades per evitar la propagació de la malaltia.

El primer acte que la parròquia oferirà pel seu canal de YouTube serà aquest diumenge amb la celebració del Diumenge de Rams que dona inici de la Setmana Santa. La benedicció es farà des del campanar del Monestir a les dotze del migdia. Des de la parròquia es fa una crida que els santcugatenc surtin al balcó amb els seus rams d'herbes o fabricats amb paper. Després de la benedicció hi haurà la Santa Missa, que estarà presidida per Emili Marlés, rector de la parròquia, i el vicari mossèn Carles Cahuana, amb el suport del seminarista Àlex Serra.

Marlés ha explicat que han après a fer les retransmissions en directe dels actes litúrgics gràcies a tutorials de YouTube. El mossèn també ha destacat que 'l'impacte és molt positiu', ja que permet està a prop dels feligresos des de la distància. Totes les retransmissions que ofereixi la parròquia des de YouTube es podran també veure en directe des de TV Sant Cugat.




Emili Marlés

Hi ha molta gent gran que està sola que ens truca molt, gent que necessita explicar-se, que necessita ànims. Estem molt contents de l'experiència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.