Sant Cugat condona la meitat del lloguer als arrendataris de Promusa en situació de vulnerabilitat

En els casos de 'vulnerabilitat més severa' el consistori es compromet a condonar fins el 100% del lloguer


Temes relacionats

L'alcaldessa de Sant Cugat veu 'molt insuficients' les ajudes estatals al lloguer ( 1/abr/20)

Noves mesures: Microcrèdits per pagar el lloguer per a inquilins vulnerables i suspensió de desnonaments (31/mar/20)

Suspès el cobrament del lloguer de tots els immobles de protecció oficial de Promusa (23/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una promoció de Promusa, a Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una promoció de Promusa, a Sant Cugat / Foto: Localpres

L'Ajuntament de Sant Cugat condona el 50% del lloguer des del mes d'abril i fins que duri l'estat d'alarma a tots els arrendataris de Promusa que es trobin en situació de vulnerabilitat. A més, en els casos 'més severs' pel que fa a la reducció d'ingressos en relació amb la crisi del coronavirus, es podria arribar a eximir el 100% del lloguer.

La decisió arriba després que Promusa hagués suspès el cobrament dels lloguers del mes d'abril, tant de les 499 famílies que viuen en un habitatge de lloguer protegit, com també els arrendataris de les 48 oficines propietat de l'empresa pública d'habitatge i els 91 locals comercials (incloses les parades dels mercats municipals). Les famílies, empreses i comerços que es vulguin acollir a la condonació del lloguer ho hauran de certificar durant les properes setmanes pels canals que els facilitarà Promusa, que enviarà una carta a tots els llogaters a partir de dilluns.

Els arrendataris que podran beneficiar-se d'aquesta condonació seran els que, en termes del reial decret aprovat pel govern espanyol dimarts estiguin considerats en situació de vulnerabilitat. En un comunicat, l'alcaldessa, Mireia Ingla ha assegurat que 'l'objectiu prioritari és que la crisi econòmica del coronavirus no afecti ni al dret a viure en un habitatge digne ni al teixit econòmic local'. Ingla explica que volen 'donar exemple i fer entendre que caldrà la col·laboració de tothom, llogaters i també propietaris, per arribar a acords i superar aquesta situació excepcional.

En el cas dels llogaters que no s'hagin vist afectats per la crisi amb una reducció dels seus ingressos, el pagament del lloguer d'abril es podrà efectuar juntament amb la mensualitat del maig o prorratejant-la a parts iguals amb els lloguers de maig a desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.