HP fabrica una peça clau per a respiradors que millorarà l'oxigenació dels pacients de coronavirus

El dispositiu ha estat homologat per les autoritats sanitàries i HP Sant Cugat comença la seva producció en sèrie amb impressores 3D


  • Comparteix:

Una peça del disseny es fabrica a HP Sant Cugat / Foto: HP

Una peça del disseny es fabrica a HP Sant Cugat / Foto: HP

L'empresa HP ha començat a fabricar una peça clau d'un circuit respiratori dissenyat per millorar l'oxigenació de pacients amb coronavirus. El disseny l'ha desenvolupat el personal d'infermera de l'Hospital Universitario d'Alcalá de Henares en col·laboració amb la multinacional i ha estat homologat per les autoritats sanitàries espanyoles. HP ha començat amb la producció en sèrie del dispositiu en les instal·lacions de Sant Cugat, que poden fabricar fins a 10.000 unitats al dia a través de la impressió 3D.

El nou circuit respiratori permet als professionals sanitaris disposar d'unitat d'oxigenoteràpia avançada que permetrà atendre les necessitats dels pacients ingressats a unitats d'hospitalització i urgències. El dispositiu aconsegueix augmentar la saturació d'oxigen en sang dels pacients que la tenen per sota del 70% i pujar-la per sobre del 90%. Això permet evitar l'empitjorament del malalt i evitar, o guanyar temps, pel seu ingrés a Unitats de Cures Intensives (UCI).

HP torna a posar els seus coneixements i instal·lacions a disposició per combatre la crisi del coronavirus. La companyia també ha mobilitzat els seus equips d'impressió 3D per fabricar protectors facials i màscares facials per a hospitals, entre altres peces.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.