33 persones mortes i 123 aïllades a residències de gent gran de Sant Cugat

L'alcaldessa assegura que s'estan posant tots els recursos materials i humans disponibles


Temes relacionats

1.135 mascaretes per a residències, centres de persones amb discapacitat intel·lectual i al pis d'SCAPS ( 4/abr/20)

Les residències de Sant Cugat reben unes 1.500 mascaretes i material d'autoprotecció per part de l'Ajuntament i la Generalitat ( 3/abr/20)

L'UME, preparada per donar suport a Sant Cugat en tasques de desinfecció a les residències (31/mar/20)

L'Ajuntament traslladarà la gent gran no contagiada de les residències a hotels (28/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: CC0 PD

Imatge d'arxiu / Foto: CC0 PD

La Covid-19 passa factura també a les residències de gent gran de Sant Cugat. De moment, han mort 33 persones i 123 més estan aïllades, segons ha fet públic l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha assegurat que el virus afecta gairebé totes les residències de la ciutat. Per això, des de l'Ajuntament s'ha posat a disposició tots els recursos materials i humans disponibles que necessitin els centres per donar cobertura a aquesta situació 'colpidora'.

En declaracions a Cugat Mèdia, Ingla ha explicat que s'està actuant en quatre fronts: més material, desinfecció, suport logístic i resposta en cas de necessitat. Tot plegat, per estabilitzar la situació a les residències, que 'són la prioritat ara mateix per al govern' i, com a la resta del país, preocupa per la vulnerabilitat de la gent gran.

Material
L'Ajuntament va fent entrega a les residències de material d'autoprotecció per evitar més contagis. Ingla ha assegurat que no és fàcil aconseguir el material, ni arriba amb la celeritat necessària per part d'altres administracions, però que tot i així el consistori continua dotant els centres d'aquest tipus de material, així com de tests per detectar possibles casos.

A més, s'ha facilitat servei de càtering a algun centre per poder suplir les baixes de personal de cuina de les residències.

Desinfecció
S'estan efectuant tasques de desinfecció a totes les residències. Inicialment, la Generalitat va reforçar les tasques, que ara s'assumeixen des dels mateixos centres i els efectius de l'Ajuntament, que ha contractat una empresa de suport. A més de la neteja ordiària de desinfecció, setmanalment es farà desinfecció de totes les residències.

Suport logístic
El consistori està en tot moment en contacte amb les direccions de les residències de Sant Cugat, a les quals ofereix suport logístic sobretot per avaluar la situació i mantenir la coordinació amb les conselleries de Salut i Afers Socials.

Operatiu en cas de necessitat
Com ja avançar Cugat Mèdia, l'Ajuntament té a punt un operatiu per, en cas de necessitat i si la conselleria de Salut ho determina, poder traslladar residents sans a hotels de la ciutat i contenir els contagis.

Així, l'Ajuntament està fent front a la situació a les residències de Sant Cugat, que ha provocat, segons ha confirmat Ingla, que alguns familiars demanin poder portar a casa alguns residents. En aquests casos, ha explicat Ingla, és el CatSalut qui autoritza aquests casos i sempre després d'haver verificat les condicions, de les quals en fan seguiment i control els CAP de Sant Cugat.









Mireia Ingla

Davant aquesta situació tan colpidora, l'Ajuntament ha posat en marxa uns dispositius per donar tot el suport que calgui a les residències i evitar que la Covid-19 entri encara més a les residències de Sant Cugat.

Mireia Ingla

Hem posat a disposició tots els recursos materials i humans. Les residències són la prioritat del govern i farem tot el que calgui per preservar aquestes persones que són tan vulnerables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.