Entitats en defensa de la gent gran reclamen a les administracions una atenció sanitària completa

Volen protocols adients, recursos professionals i tècnics suficients i mesures de protecció davant del coronavirus


Temes relacionats

33 persones mortes i 123 aïllades a residències de gent gran de Sant Cugat ( 6/abr/20)


  • Comparteix:

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat durant una manifestació / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat durant una manifestació / Foto: Cugat Mèdia

Diverses entitats en defensa dels drets de la gent gran, entre elles la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, han signat un manifest a través del qual reclamen a totes les administracions una atenció sanitària completa per al col·lectiu en l'actual situació de crisi sanitària. Les organitzacions signants han posat de manifest que la gent gran és un col·lectiu d''alt risc' de contagi del coronavirus i per això han reclamat implantar 'immediatament' els protocols adients per donar una atenció sanitària completa i eficient 'optimitzant recursos'. Han reclamat també proporcionar tots els recursos professionals i tècnics necessaris per afrontar la situació, així com equips de protecció individual 'imprescindibles' per als treballadors, familiars, entorn de la persona malalta i la mateixa persona.

Al manifest també demanen assegurar que els equips de cures pal·liatives prestin assistència a les persones que ho necessitin al seu domicili o centre residencial i que, en el supòsit que la malaltia porti a la mort, la persona afectada 'pugui traspassar amb dignitat i sense patiment'.

Les entitats han aprofitat per reconèixer i agrair 'la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals que afronten aquesta situació d'emergència sanitària i social'.

A més, han recordat que moltes de les persones grans, independentment de si viuen en domicili particular, residència o en estades temporals a centres sociosanitaris, disposaven de serveis amb una dotació de recursos 'insuficient' abans de la pandèmia.

Entre els signants hi ha la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, CCOO, la Coordinadora Nacional de Pensionistes i Jubilats de Catalunya, la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya, la Federació d'Associacions de Malalts d'Alzheimer de Catalunya, la de Veïns i Veïnes de Barcelona, la Fundació FiraGran i la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.