Treball en temps de confinament: seguretat i protecció a peu de carrer

Els cossos de seguretat treballen per garantir el compliment del confinament i el repartiment de material


Temes relacionats

Treball en temps de confinament: l'Ajuntament no s'atura ( 3/abr/20)

Gairebé 200 multes de la Policia Local per incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma ( 3/abr/20)


  • Comparteix:

Els cossos de seguretat locals, acostumats a estar presents al carrer i donar cobertura a situacions de necessitat, aquests dies veuen com la seva feina s'intensifica per informar la ciutadania, donar compliment al confinament i facilitar el repartiment de material de protecció. Unes tasques que se sumen a les habituals de la Policia Local, Protecció Civil, els agents de civisme i l'Agrupació de Defensa Forestal. Són serveis essencials que treballen en aquesta situació excepcional, als quals Cugat Mèdia els ha acompanyat en un reportatge per mostrar com viuen la situació de confinament.

Tots ells estan presents habitualment als carrers, però des de l'inici de l'estat d'alarma ho fan en condicions diferents. Amb mascaretes, guants i modificant les condicions de patrullatge, aquests cossos, alguns d'ells voluntaris, recorden a la ciutadania que cal quedar-se a casa.

Com també ho ha fet el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, que ha recordat que 'ens estem jugant molt'.

Mentre la gran majoria roman a les seves llars, els serveis de seguretat són un col·lectiu que es manté al carrer. Entre les seves tasques, destaca el repartiment de material de protecció com desinfectant de superfícies, gel hidroalcohòlic de mans antisèptic, guants protectors, mascaretes individuals de protecció respiratòria i ulleres protectores.

Aquest material; comprat, donat o fabricat per voluntaris; s'ha distribuït entre els mateixos cossos i altres serveis essencials com els CAP, Càritas, centres especials, hospitals, residències de gent gran i llars d'avis, el servei d'atenció domiciliària i el personal municipal essencial.

A més, realitzen tasques de vigilància i informació en aquells punts més sensibles com són els comerços, les farmàcies i zones forestals.

Cugat Mèdia els ha acompanyat en aquest reportatge que forma part d'un cicle per mostrar com treballen aquests dies serveis i col·lectius vitals i essencials com són els serveis socials, el manteniment de la ciutat, les farmàcies, els supermercats i les entitats assistencials.


Francesc Carol

Cal aplicar el sentit comú, és un tema molt greu, ens estem jugant la vida de moltes persones. Sortim a comprar al comerç del costat, a passejar el gos a la porta de casa i cap a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.