L'aplicació ¿Tienes sal? aterra a Sant Cugat per recuperar la xarxa veïnal de barri

La iniciativa es va posar en marxa a Madrid el 2018 i ja compta amb més de 150.000 usuaris


  • Comparteix:

¿Tienes sal? també funciona a Sant Cugat / Foto: Cedida

¿Tienes sal? també funciona a Sant Cugat / Foto: Cedida

La xarxa veïnal s'ha anat perdent durant els anys. Per combatre aquesta situació va néixer, el 2018, ¿Tienes sal?, una iniciativa que vol posar en contacte els veïns d'una mateixa zona. La cofundadora del projecte, Sonia Alonso, ha explicat al 'Sant Cugat a fons' la voluntat de recuperar aquesta comunicació i col·laboració entre els veïns d'un barri. L'aplicació també ha aterrat a Sant Cugat i ha donat l'oportunitat a moltes persones de conèixer els seus veïns i compartir aficions, recomanacions, cafès o una conversa. La proposta arrenca a Madrid i ja ha aterrat a Barcelona i les ciutats del voltant, com Sant Cugat.

¿Tienes sal? és una xarxa social de barris que neix el juny de 2018 a Madrid amb l'objectiu de posar en contacte els veïns d'una mateixa zona. Gairebé dos anys després, la iniciativa s'ha estès a Barcelona i les ciutats del seu voltant i ja compta amb 150.000 usuaris. Alonso ha remarcat la bona acollida del projecte entre la ciutadania, un fet que demostra que la gent té 'moltes ganes de sortir de la bombolla d'individualisme' i crear noves connexions.

Els usuaris es poden registrar a través de la pàgina web de ¿Tienes sal? o de la seva aplicació mòbil i, després d'introduir l'adreça, se'l vincula al seu veïnat. El primer contacte sempre és a través d'una pantalla, però la idea és recuperar 'el sentiment de comunitat i de barri', com explica la cofundadora, i que els veïns es puguin arribar a conèixer. La iniciativa permet que les persones puguin fer un cafè per conèixer-se, compartir aficions, oferir serveis de manera desinteressada com anar a fer la compra, recomanacions d'establiments o restaurants del barri i, també, intercanvi de materials.

Com ha afegit Alonso, des de ¿Tienes sal? treballen amb la idea que la gent torni a 'sentir-se part del barri' i 'promoure la solidaritat' entre els veïns.

Una eina útil mentre duri el confinament
Si alguna cosa bona ha sorgit de la difícil situació de confinament a causa del coronavirus, han estat les mostres de solidaritat de la gent. Un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia és la gent gran i, per això, ¿Tienes sal? s'ha convertit en una eina útil per ajudar-los s ho necessiten. Per exemple, anar a fer la compra per ells o mantenir una conversa per combatre la sensació de solitud.


Sonia Alonso

La gent tenia moltes ganes de sortir d'aquesta bombolla d'individualisme a la qual ens havíem posat. Ja som 150.000 veïns i està funcionant molt bé. Hi ha moltes connexions que s'han fet a través de ¿Tienes sal? i que d'una altra manera no haurien passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.