Mascaretes Solidàries Sant Cugat supera les 5.500 peces de protecció autofabricades

El material s'ha repartit entre hospitals, llars d'avis i residències per a persones amb discapacitat


Temes relacionats

[Infografia] El voluntariat de Sant Cugat es mobilitza per lluitar contra el coronavirus ( 6/abr/20)


  • Comparteix:

Les dones de Mascaretes Solidàries treballen des de casa / Foto: Cedida

Les dones de Mascaretes Solidàries treballen des de casa / Foto: Cedida

El projecte Mascaretes Solidàries Sant Cugat no s'atura i ja s'apropa a les 6.000 peces de protecció individual fabricades. En total, les 70 dones voluntàries que treballen diàriament des de casa han cosit 5.558 mascaretes, 107 bates, 13 pantalons i 53 gorros, com han confirmat a Cugat Mèdia. El material s'ha repartit entre hospitals, llars d'avis i residències per a persones amb discapacitat de la ciutat. Ara, amb la situació més calmada, han començat a repartir material de protecció individual entre particulars santcugatencs.

La iniciativa solidària neix a Sant Cugat amb la voluntat de col·laborar en la lluita contra el coronavirus i la manca de material sanitari per fer-ho. Per això, la santcugatenca Carmen Cabezas es va mobilitzar a través de WhatsApp, des d'on ha aconseguit que una setantena de dones se sumin al projecte participant des de casa. Per fabricar la gran quantitat de peces de protecció individual, Mascaretes Solidàries compta amb donacions anònimes i col·laboracions per pagar les teles i les gomes per fabricar el material.

Mascaretes Solidàries ha donat bates a l'Hospital de Sant Pau
Mascaretes Solidàries ha donat bates a l'Hospital de Sant Pau / Foto: Cedida


Com ha explicat una de les dones, Conchita Fernàndez, que s'encarrega de la logística de la iniciativa, fins al moment han distribuït el material per diversos hospitals, com l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, llars d'avis i residències per a persones amb discapacitat de Sant Cugat. Ara que la demanda per part de centres sanitaris ha disminuït, la iniciativa ha començat a entregar mascaretes a particulars que les sol·liciten.

La gent de la ciutat que necessiti una mascareta la pot demanar a les xarxes socials de Mascaretes Solidàries de Sant Cugat i l'encarregada del projecte, Carmen Cabezas, contactarà amb els interessats per acordar una hora per a l'entrega.




Conchita Fernández

Hem rebut menys demandes per part de centres sanitaris i residències i hem obert la porta a arribar a la gent del poble, a particulars. Aquesta setmana l'entrada de comandes ha estat, sobretot, per part de gent anònima. Estem oferint mascaretes a qui li faci falta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.