Junts per Sant Cugat proposa crear una Comissió de Crisi per a l'Esport de Sant Cugat

Demana avançar amb urgència les subvencions municipals a clubs i ajudes a les entitats, punts destacats de la proposta

Junts per Sant Cugat vol protegir els clubs davant la crisi del coronavirus / Fnt: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 14/abr/20 per Joan Garcia

Junts per Sant Cugat proposa la creació urgent d'una Comissió de Crisi per a l'Esport de Sant Cugat amb el lideratge de l'Ajuntament per combatre l'impacte de la pandèmia del coronavirus. L'avançament, per la via d'urgència, de les subvencions municipals de 2019 als clubs esportius i empreses de lleure i la creació d'un fons de contingència i suport per als clubs i les famílies que tinguin dificultats per pagar les quotes són algunes de les propostes més destacades. La regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha fet arribar el document aquest dimarts a l'alcaldessa, Mireia Ingla.

El regidor de Junts per Sant Cugat, Albert Salarich, ressalta que aquestes mesures volen protegir els clubs i empreses de lleure. Salarich creu que s'ha d'evitar que cap infant es quedi sense fer esport per falta de capacitat econòmica de les seves famílies.

La proposta aglutina 15 punts:

1. Creació urgent de la Comissió de Crisi per a l'Esport de Sant Cugat amb el lideratge de l'Ajuntament de Sant Cugat i amb representació d'aquelles associacions, entitats, empreses representatives del sector, i de pluralitat política de la ciutat, amb la finalitat de poder visualitzar el futur, poder-ne prendre les mesures adequades, i dissenyar un Pla de xoc amb el conjunt del teixit esportiu de la ciutat que contribueixi a la supervivència de les entitats esportives.

2. Proporcionar els protocols per actuar correctament amb activitats grupals com son les esportives, fins que no s'assoleixi la situació de plena normalitat. Proporcionar protocols d'us i seguretat sanitària de les instal·lacions esportives.

3. Disposar de suport tant formatiu com d’atenció directa a clubs i famílies. Elaborar un protocol d'actuació que permeti detecció i actuació davant possibles casos de COVID19.

4.. Valorar impacte econòmic que ha suposat la crisi del COVID-19. Informar i donar suport des de l'Ajuntament a la petició d'ajuts que des de les diferents administracions públiques han de poder arribar al sector de l’esport a Sant Cugat.

5.Elaborar un pla de rescat per a aquelles entitats que han rebut un major impacte en aquesta crisi i en vegin perillar la seva continuïtat.

6. Les federacions també posaran en marxa sistemes d’ajuts als clubs, per fer front despeses federatives i arbitratges. Sant Cugat ha de ser present al comitè que, segur, des del Consell i/o UFEC es constituirà.

7. Avançament per la via d'urgència de les subvencions municipals 2019 als clubs esportius i empreses de lleure, com a suport per a l'impacte que ha suposat l'aturada brusca de l'activitat.

8. Les subvencions 2020 s’han de poder fer arribar en temps i forma, amb uns criteris clars i transparents, que s'han de poder definir amb caràcter d’urgència en 3 mesos, i que promocioni els/les esportistes de Sant Cugat en la seva totalitat.

9. Les entitats esportives, i aquelles que es dediquen a l'esport de lleure, viuen una situació molt complicada, ja que tot i que puguin acollir-se a un ERTO, no podran assumir la despesa que suposa. Proposem crear un fons de contingència per a poder ajudar-les.

10.Establir un fons de suport o de beques que compensi aquelles famílies que no puguin fer front a les quotes davant dels clubs esportius, per tal que infants i joves (fins a 18 anys) no deixin la pràctica esportiva amb motiu de la crisi del COVID19.

11. Prendre les mesures necessàries per respondre al futur abandó de l'esport que pugui generar la crisi del Covid19.

12.Proposar reptes als esportistes més joves per poder publicar als canals de comunicació locals o al web de l’Ajuntament. Donar suport a aquelles entitats que ho estiguin fent perquè ho reforcin i també acolliment a aquelles que no es poden permetre fer-ho.

13.Proposem definir un marc de suport a empreses de Sant Cugat que afavoreixin de forma clara i directa l’esponsorització i el suport als clubs santcugatencs. Aquest suport hauria d'afavorir tant els increments en els convenis d’esponsorització ja vigents, com els que es portin a terme en els propers 12 mesos.

14. Promocionar la celebració de torneigs esportius de caire benèfic entre els diferents clubs i entitats esportives de la ciutat, amb els objectius de donar suport econòmic a les entitats afectades, així com promocionar la tornada a l'esport després de tantes setmanes de confinament. Cada torneig generaria uns beneficis que, es dividirien entre una entitat municipal beneficiària i el propi cluque l'organitza.

15. Proposem analitzar les vies que poden activar-se per oferir un clar suport als clubs, entitats i empreses del sector de l'esport i de lleure mitjançant anul·lar o diferir determinats ingressos fiscals de 2020.


DECLARACIONS

Albert Salarich

Aquest document vol protegir els clubs i que cap infant es quedi sense fer esport per temes econòmics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio