El santcugatenc Ricard García Vilanova, tercer premi del World Press Photo de notícies generals

El fotoperiodista va presentar una imatge d'un ferit a les protestes de Bagdad contra el govern iraquià


  • Comparteix:

La imatge guanyadora del tercer premi en categoria de notícies generals / Foto: Ricard García Vilanova

La imatge guanyadora del tercer premi en categoria de notícies generals / Foto: Ricard García Vilanova

El fotoperiodista santcugatenc Ricard Garcia Vilanova ha guanyat el tercer premi en categoria de notícies general del World Press Photo 2020. Amb una imatge del 15 de novembre passat sobre un manifestant inconscient atès per un altre home durant les protestes a Bagdad contra el govern iraquià, Garcia Vilanova ha guanyat un nou premi internacional. La imatge 'Manifestant inconscient durant la Revolució de Tishreen' està disparada a una velocitat 1/125 i una ISO molt alta, de 12.800, ja que està presa a l'interior d'una mototaxi, on hi ha molt poca llum.

Especialitzat en zones de conflicte i crisis humanitàries, i amb més de 20 anys de carrera, Ricard Garcia Vilanova va guanyar, al costat del periodista Karlos Zururuza, la I Beca Photographic Social Vision per al fotoperiodisme de recerca el 2016 amb el projecte Èxode. Vida i mort en la ruta líbia cap a Europa.

Les seves fotografies s'han publicat en prestigiosos mitjans com 'The New York Times', 'The Washington Post', 'The Wall Street Journal', 'Le Monde', 'Libération', 'The Guardian' o 'Die Welt', entre altres, i ha col·laborat amb organitzacions com Nacions Unides, i com a reporter ha treballat amb la CNN, BBC o Aljazeera, entre altres.

El premi de fotografia de l'any ha estat per al japonès Yasuyoshi Chiba amb una imatge d'una protesta al Sudan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.