Les farmàcies de Sant Cugat comencen a repartir mascaretes amb algunes dificultats

El sistema s'ha col·lapsat durant el matí


  • Comparteix:

Les farmàcies de Sant Cugat han començat aquest dilluns a repartir mascaretes. Tot i que a primera hora del matí s'han pogut distribuir les primeres entre els clients sense grans aglomeracions, el sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això ha impossibilitat seguir dispensant el material, així com medicaments. Tot i la caiguda del sistema, que el Govern atribueix a una incidència informàtica, les farmàcies han pogut poc després continuar facilitant les mascaretes.

Aquest dilluns era el primer dia d'entrega de les mascaretes als ciutadans. Aquests han d'anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D'aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin exhaurint. La primera unitat és gratuïta i la segona tindrà un preu de 0,76 euros.

A tot Catalunya, en una hora s'han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s'han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d'un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina. Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, segons el Col·legi de Farmacèutics, que ha insistit que només s'acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin.

La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes i cada ciutadà en té dues assignades, una gratuïta i una a un preu de 76 cèntims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.