Els menors de 14 anys podran sortir amb un adult a partir del 27 d'abril per anar a comprar, a la farmàcia o al banc

Els joves de 14 a 18 anys podran sortir sense acompanyament per les activitats permeses


Temes relacionats

40 coses que has de saber sobre les restriccions de l'estat d'alarma (13/abr/20)


  • Comparteix:

A poc a poc, els infants podran sortir al carrer / Foto: Cedida

A poc a poc, els infants podran sortir al carrer / Foto: Cedida

Els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d'abril acompanyats d'un adult per fer les activitats previstes al decret d'alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. Pel que fa als adolescents de 14 a 18 anys, podran sortir sense acompanyament per fer les activitats permeses. El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau aquesta mesura -en el marc de la pròrroga de l'estat d'alarma- que contempla que els infants puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults.

La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si en el cas de la canalla de menys de 14 anys hauran de ser en passejos curts -com s'ha apuntat en les últimes hores- o si hauran d'utilitzar mascaretes. Montero ha apel·lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors 'compleixin les recomanacions'.

La mesura de l'executiu espanyol no dona llum verda, per tant, a la iniciativa de la Generalitat perquè els infants puguin sortir a passejar en determinades franges d'edat.

'Es tracta d'un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés', ha insistit la ministra. En aquest sentit, ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és 'baixa'.

Sense bicicletes
Montero ha explicat que en els propers dies editaran una guia 'molt intuïtiva' perquè els pares puguin resoldre dubtes sobre què poden i no poden fer amb els més petits. En relació a la possibilitat que puguin sortit amb bicicletes o patinets, ha dit que en els propers dies es concretarà però que s'ha de prioritzar que els pares puguin tenir 'control' sobre els menors i que, per tant, no seria 'aconsellable'.

Racionalitat i sentit comú
En aquest sentit, ha remarcat que en cap cas es podran fer passejades sense justificar però que tampoc es vigilarà el temps que duri la sortida perquè només es contempla que es pugui fer en aquells casos permesos pel decret d'alarma. També ha insistit que s'hauran de mantenir les mesures de distanciament social i les d'higiene però no ha concretat si hauran d'utilitzar mascaretes o no. 'Ha d'imperar la racionalitat i el sentit comú', ha afegit.

També ha insistit que els menors de 14 anys hauran d'anar acompanyats dels adults amb qui convisquin habitualment amb l'objectiu, ha dit, de limitar al màxim la transmissió de la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.