Educació preveu iniciar la preinscripció la segona quinzena de maig si s'aixeca la suspensió del tràmit administratiu

Bargalló ofereix subratlla que si no es pot garantir la presencialitat, no s'obrirà la preinscripció perquè 'seria injust i inequitatiu'


Temes relacionats

Educació adverteix que l'inici del curs vinent es pot endarrerir si no es poden fer les preinscripcions (20/abr/20)


  • Comparteix:

La preinscripció escolar veu llum al final del túnel / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

La preinscripció escolar veu llum al final del túnel / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El Departament d'Educació preveu iniciar la preinscripció escolar 'com a molt tard' durant la segona quinzena de maig. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que ha demanat a la ministra d'Educació, Isabel Celaá, que requereixi al Ministeri de Salut aixecar la suspensió del procés administratiu de preinscripció. Ha afegit que també caldrà que es relaxin les mesures del confinament per garantir que les famílies que no poden fer el tràmit de manera telemàtica ho puguin fer presencialment, tot i que s'intentarà que aquestes siguin les mínimes possibles. D'altra banda, ha ofert als grups parlamentaris una reunió setmanal i la seva participació en el 'programa de reconstrucció' de l'educació després de la crisi sanitària.

En una intervenció posterior, Bargalló ha concretat que la previsió amb què treballa Educació és que la preinscripció es pugui fer amb 'presencialitat a cada escola' per aquelles famílies que no la puguin fer telemàtica. Per garantir però les mesures de distància social i seguretat, la Conselleria treballa amb la possibilitat d'establir un sistema de cita prèvia i comptar amb uns 6.000 equips de protecció individual per al personal que atengui les famílies.

Ha insistit que si no es pot garantir aquesta presencialitat, no s'obrirà la preinscripció perquè 'seria injust i inequitatiu'.

Bargalló ha explicat que si es pot complir la previsió d'iniciar la preinscripció la segona quinzena de maig es garantirà arribar al setembre amb els grups preparats, les plantilles, els nomenaments i els treballs previs fets. Ha afegit però que si no es pot fer aquesta preinscripció en aquest termini es poden donar situacions en que la feina lectiva no es pugui iniciar al setembre, com podria passar per exemple a 1r d'ESO perquè és inici d'etapa. En aquests casos l'inici lectiu hauria de ser 'una mica més tard' però ha assegurat que això 'no voldria dir que no obrissin els centres'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.