Detingut a les Planes el presumpte autor de la mort de persones sense sostre

Està relacionat com a mínim amb tres morts


Temes relacionats

Els Mossos investiguen la mort d'un home trobat calcinat a Collserola (28/abr/20)


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada a les Planes un home per la seva presumpta relació amb diverses morts violentes de persones que vivien al carrer a Barcelona, segons ha confirmat el cos. Al detingut, que estava instal·lat a una caravana a les Planes, se'l vincula amb la mort de com a mínim tres sensesostre de Barcelona, tot i que Mossos d'Esquadra investiguen fins a cinc morts.

Tots els homicidis es van produir durant el confinament a Barcelona, l'últim aquest dilluns a la nit.

Segons ha explicat el responsable de la investigació dels Mossos en roda de premsa, ha estat l'avís al 112 d'un ciutadà després d'aquesta última mort el que ha permès la detenció. Els Mossos d'Esquadra tenien activat un ampli dispositiu de vigilància que ha culminat amb la detenció de matinada a les Planes d'un jove de 35 anys. Segons ha concretat des del cos, de moment no consten antecedents del detingut, tret d'una detenció a Saragossa de la Guàrdia Civil per un delicte patrimonial.

Ara, la investigació, que està sota secret de sumari, continua oberta.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha agraït la tasca als Mossos davant d'uns fets que afectaven 'a un dels col·lectius molt vulnerables'. El conseller ha indicat que el cos hi ha abocat molts esforços en resoldre el cas i que per això es va establir un ampli dispositiu de vigilància, per 'protegir' les persones sense llar i detectar qualsevol moviment del possible autor dels fets.

Morts violentes de persones sense sostre
Els Mossos d'Esquadra han concretat que durant el període de confinament s'han produït cinc morts violentes en via pública de persones sense llar a Barcelona. Es té constància d'una primera fa més d'un mes, a l'Eixample de Barcelona, davant un supermercat. El segon homicidi va ser el 16 d'abril, al barri del Fort Pienc, aquest cop de dia, i el tercer va ser al carrer Casp, 48 hores més tard i de matinada, el 18 d'abril.

En el cas de la mort d'aquest dilluns a la nit, els Mossos van rebre l'avís pels volts de les 23 hores. La víctima estava greument ferida a un carrer de l'Eixample i va ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però finalment va morir.

La cinquena víctima és una persona, també sense sostre, que ha aparegut calcinada a la banda barcelonina de Collserola, tot i que les investigacions apunten a una mort accidental.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El hecho de que una persona acampe con su caravana en un barrio no significa que se convierta en vecino de este lugar. Por favor dejen de criminalizar zonas que no sean céntricas de Sant Cugat desde este medio y redacten bien el artículo.

Cesar Serrano. Enviat el 28/abr/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.