Treball en temps de confinament: els altres sanitaris

Centres mèdics, farmàcies, òptiques i veterinaris també lluiten aquests dies contra el coronavirus


Temes relacionats

Treball en temps de confinament: oberts per garantir l'abastiment d'aliments (22/abr/20)

Treball en temps de confinament: l'ajuda que no pot parar (17/abr/20)

Treball en temps de confinament: seguretat i protecció a peu de carrer (10/abr/20)

Treball en temps de confinament: l'Ajuntament no s'atura ( 3/abr/20)


  • Comparteix:

En la lluita contra el coronavirus els sanitaris d'hospitals i centres d'atenció primària tenen el protagonisme. Hi ha, però, altres professionals del sector que aquests dies també hi estan al peu del canó. Les consultes mèdiques i d'infermeria privades, les farmàcies, les òptiques i els veterinaris també són serveis essencials que aquests dies de crisi sanitària i confinament atenen urgències i adapten la seva feina a les necessitats. Cugat Mèdia ha visitat alguns d'aquests establiments a Sant Cugat com són el Centre Mèdic Can Mora, la farmàcia Torreblanca, el centre Veterinos i l'òptica Mirasol.

Atenen diferent, treballen d'una altra manera i s'han adaptat als requeriments per evitar contagis, però estan oberts. Òptiques, centres mèdics, farmàcies i centres veterinaris també donen resposta a la lluita contra el coronavirus. Ho fan per telèfon i presencialment amb un mateix objectiu: atendre urgències.

De fet, el metge de família del Centre Mèdic Can Mora Fèlix Baldrich ha explicat que la seva feina se centra actualment en un 95% a atendre casos de la Covid-19, mentre que la resta de temes mèdics s'han reduït bàsicament a les urgències.

Cugat Mèdia s'ha endinsat en aquests sectors sanitaris en un reportatge que forma part d'un cicle per mostrar com treballen, aquests dies, serveis i col·lectius vitals i essencials com són els serveis socials, el manteniment de la ciutat, els establiments d'alimentació, Càritas, Creu Roja i els cossos de seguretat.


Fèlix Baldrich

Actualment ens dediquem en un 95% al tema de la Covid-19. Les proves estan molt limitades, de la resta es fan coses que siguin urgents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.