Els casaments, també damnificats per la Covid-19

Sant Cugat registra la suspensió de 12 casaments a l'Ajuntament fins al segon estat d'alarma


Temes relacionats

La desescalada es farà per províncies i en quatre fases per assolir una 'nova normalitat' que podria arribar a finals de juny (28/abr/20)


  • Comparteix:

Molts casaments hauran d'esperar a causa de la pandèmia

Molts casaments hauran d'esperar a causa de la pandèmia

La crisi del coronavirus està tenint afectació en gairebé tots els aspectes del dia a dia i els casaments, tant religiosos com civils, no són una excepció. L'arribada de la Covid-19 ha suposat una aturada en els projectes personals de moltes parelles que s'han vist obligades a ajornar una cita complicada de marcar en el calendari. A Sant Cugat, segons fonts municipals, s'han ajornat 12 casaments fins al segon estat d'alarma. Una dotzena de cerimònies que s'havien de fer a la sala de plens de l'ajuntament, a banda de les que passen directament per registre que, en el cas de Sant Cugat, acostumen a ser el 50% de les unions civils. El tancament del registre civil fa impossible oferir la dada exacta dels matrimonis que s'han hagut d'ajornar.

ESCOLTA-HO

El coronavirus, però, ja es va deixar notar abans fins i tot de l'estat d'alarma. En declaracions al 'Connectats', el magazín radiofònic de La Xarxa produït des de Cugat Mèdia, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, 'en els dos últims casaments ja es va acotar el nombre d'assistents, quasi en una situació de preconfinament'.

Fins ara, en previsió i segons les pròrrogues de l'estat de l'alarma, el consistori ha informat les parelles de la possible alteració de dates durant maig i juny. En aquests casos, els serveis municipals han ofert possibles noves dates a les parelles, que en bona part han acceptat. Algunes altres -molt poques- han preferit no tenir aquesta segona opció. En aquest cas, 'el consistori retorna la taxa' que se'ls fa pagar als contraents, ha explicat Soler.

S'havia de casar el 8 de maig
Carlos Puente és un dels santcugatencs afectats pels ajornaments. Puente i la seva parella havien de contreure matrimoni el 8 de maig al registre civil de Sant Cugat. Explica que encara no tenen data per anar al registre a formalitzar el seu matrimoni, però sí per a la celebració que, previsiblement, serà a l'agost.

Puente ha explicat al 'Connectats' que no han tingut problemes amb els serveis contractats per a la celebració i que tothom s'hi ha posat d'acord. Això sí, no amaga que al principi i a títol personal 'ha estat una petita decepció', però que ja s'han fet a la idea.

Mesures post Covid-19
Com en molts àmbits, l'arribada del coronavirus suposarà un abans i un després. També en les cerimònies matrimonials. Preguntat per les mesures que caldrà prendre en un futur, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, diu que 'la represa es farà amb mesures de seguretat, entre elles la reducció de l'aforament de la sala de plens que hem calculat en unes 15 o 17 persones'. No obstant, Soler afirma que caldrà estar atents per saber què es fa en altres llocs i seguir la normativa marcada pel ministeri de Sanitat.


Pere Soler

Els serveis municipals es posen en contacte amb les parelles i si decideixen no acceptar una nova data se'ls retorna l'import de la taxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.