Presó provisional sense fiança per al detingut a les Planes per les morts violentes de sensesostres

El presumpte autor està investigat per tres delictes d'assassinat


Temes relacionats

Detingut a les Planes el presumpte autor de la mort de persones sense sostre (28/abr/20)


  • Comparteix:

Imatge de la zona de la detenció / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la zona de la detenció / Foto: Cugat Mèdia

L'home detingut aquest dimarts a les Planes com a presumpte autor de la mort de diverses persones sense sostre ha quedat en presó provisional, comunicada i sense fiança. Així ho ha decretat el jutjat d'instrucció de Rubí, després que el detingut hi hagi declarat per videoconferència des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts durant aquest dijous al matí i hagi contestat l'interrogatori. El presumpte autor està investigat per tres delictes d'assassinat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de la declaració d'aquest dijous al jutjat d'instrucció número 5 de Rubí, en funcions de guàrdia, se'l vincula amb tres morts violentes de persones sense llar a Barcelona. En concret, als assassinats ocorreguts el 16 d'abril al barri del Fort Pienc, de dia, el 18 d'abril al carrer de Casp, de matinada, i el de dilluns passat a la nit entre els carrers de Rosselló i Sardenya.

Tot ells, diu la interlocutòria del jutge, tenen un modus operandi similar, ja que totes les víctimes eren persones que dormien a la via pública i van ser atacades per sorpresa i de manera violenta, 'sense possibilitat de defensa'. Els Mossos han aportat fotografies que ubiquen l'investigat en aquestes zones de l'Eixample de Barcelona i en les franges horàries dels fets.

L'home, de 35 anys, va ser detingut dimarts de matinada a les Planes, on s'havia instal·lat en una caravana. L'investigat va ser detingut gràcies a l'avís d'un ciutadà al 112, després d'aquest darrer assassinat i d'un ampli operatiu dels Mossos d'Esquadra.

Seguiment i registre de la caravana
Fins a la caravana de les Planes, els va portar l'avís ciutadà que va permetre identificar-lo, localitzar-lo, fer un seguiment i, finalment, efectuar la detenció. En el registre de la caravana, segons consta a l'escrit del jutge, van trobar objectes que el relacionen amb els diversos assassinats, especialment la roba amb la qual també apareix a les imatges de videovigilància de l'entorn dels atacs.

Durant l'entrada i registre del vehicle, recull el jutge, el sospitós no va donar explicació raonable del que va passar i es va limitar a negar els fets sense donar raons de la seva indiciària presència als llocs dels respectius fets'.

Ara, i després que el jutjat de guàrdia hagi conclos que 'hi ha indicis suficients de responsabilitat criminal', els casos passan a disposició dels jutjats de Barcelona que investiguen aquestes tres morts.

Els cossos de seguretat investiguen la seva vinculació amb altres casos
També s'investiga una quarta mort la nit del 18 al 19 de març, a les portes d'un supermercat del carrer Sardenya. El sotscap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, Ramon Chacón, ha explicat que cossos policials espanyols i estrangers han demanat informació als Mossos d'Esquadra perquè sospiten que podria haver actuat en altres llocs. De moment se sap que havia estat detingut a Saragossa per un delicte patrimonial.


Ramon Chacón

Estem mirant tota la història del detingut i altres policies ens estan demanant informació per veure qui és aquesta persona i si havia actuat a altres llocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.