Collserola registra l'abril més plujós dels darrers 107 anys

Sant Cugat ha quadruplicat la precipitació normal d'abril


Temes relacionats

La pluja i el vent deixen més d'una cinquantena d'incidències a Sant Cugat (22/abr/20)


  • Comparteix:

Abril plujós a Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

Abril plujós a Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

Aquest abril ha estat el més plujós dels darrers 107 anys a Barcelona, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). El Parc Natural de Collserola, tant la part santcugatenca com la barcelonina, és una de les zones que ha registrat una acumulació de pluja 'excepcional'. L'entorn de Collserola ha arribat a quadruplicar la precipitació normal d'abril superant els 200 litres per metre quadrat. Meteocat ha definit l'abril com un mes extraordinàriament plujós al litoral, on la precipitació normal acostuma a ser d'entre 50 i 60 litres per metre quadrat.

Les dades de Meteocat registren precipitacions inèdites aquest mes en sectors com el de l'Observatori Fabra de Barcelona, ubicat a la serra de Collserola. La precipitació acumulada mensual de 254,6 mm converteix aquest abril en el més plujós d'aquesta sèrie de 107 anys de dades de l'observatori i significa un 454% de la seva mitjana climàtica d'abril.

El director gerent del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Marià Martí, ha explicat a Cugat Mèdia que, amb el canvi climàtic, aquests episodis de fortes precipitacions i una posterior sequera 'molt forta' seran 'cada vegada més freqüents'.

Mapes sobre la precipitació acumulada aquest abril / Foto: Meteocat
Mapes sobre la precipitació acumulada aquest abril / Foto: Meteocat




Marià Martí

Això ja ens ho han avisat els climatòlegs i meteròlegs. Amb el canvi climàtic això serà cada vegada més freqüents. Tens períodes d'una intensitat de pluja brutal i després tens una sequera també molt forta. Anem d'un extrem a l'altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.