La música, una eina per enviar ànims a persones que passen una situació difícil durant el confinament

La iniciativa solidària #MúsicaQueCura fa arribar les versions musicals a hospitals, residències i llargs


  • Comparteix:

#MúsicaQueCura és una iniciativa solidària / Foto: Cedida

#MúsicaQueCura és una iniciativa solidària / Foto: Cedida

La iniciativa solidària #MúsicaQueCura ha convertit la música en un canal per enviar missatges a persones estimades o professionals de serveis essencials que estan passant una situació complicada a causa de la crisi del coronavirus. Una vintena de músics s'ha sumat al projecte per fer arribar a llars, residències o hospitals un missatge personalitzat d'ànims i força a través de cançons versionades. La ciutadania pot demanar qualsevol cançó i a qui vol dedicar-la, els voluntaris de la iniciativa s'encarreguen de la resta.

ESCOLTA-HO

Una de les impulsores de #MúsicaQueCura, la santcugatenca Mar de Pablo, ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per donar més detalls del projecte. El projecte compta amb més d'una vintena de músics, des d'amateurs a musicoterapeutes, que s'encarreguen de versionar les cançons de qualsevol estil musical que demana la gent i personalitzar-les per al seu destinatari. Les peces musicals, sempre amb un missatge optimista, són versionades tant amb instruments com amb veu. De Pablo ha assegurat que el seu objectiu és 'contribuir' i facilitar la transmissió d'aquests missatges d'ànims i força a persones que estan passant un moment complicat.

Totes aquelles persones que vulguin dedicar una cançó o una peça musical a algun familiar, conegut o professional pot contactar amb ells a través de les seves xarxes socials, Twitter, Facebook i Instagram; o enviar un correu electrònic a musicaquecura2020@gmail.com amb els detalls de la petició. A més, De Pablo ha remarcat que si algun músic vol col·laborar amb la iniciativa, també es pot posar en contacte amb ells.

#MúsicaQueCura s'ha rebut de manera molt positiva entre la ciutadania i, des de la iniciativa, no descarten poder continuar amb el projecte després que la situació causada per la Covid-19 s'estabilitzi. De Pablo ha detallat que es podria adaptar el projecte i fer-lo créixer.


Mar de Pablo

La gent compta amb la nostra iniciativa per donar missatges d'ànims i força per a persones que ho estan passant una mica més malament. Esperem poder contribuir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.