Les escoles públiques de Sant Cugat s'uneixen per oferir un únic casal d'estiu

El casal es desenvoluparia durant tot el període estival amb una àmplia programació d'activitats


  • Comparteix:

Les escoles públiques proposen un únic casal d'estiu / Foto: Localpres

Les escoles públiques proposen un únic casal d'estiu / Foto: Localpres

Un únic projecte de casal d'estiu a Sant Cugat. Aquesta és la proposta de les escoles públiques de la ciutat. Les AFES i direccions dels 12 centres s'han posat d'acord per unificar tots els seus casals i oferir una proposta universal de totes les escoles i amb una programació que inclogui activitats de tots els àmbits (lleure, esports, arti, cultura i idiomes, entre altres). Els instituts de la ciutat també estudien una proposta per als joves. El casal es desenvoluparia durant tot el període estival, agost inclòs, i amb un preu assequible perquè sigui accessible per a tots els infants de la ciutat. La proposta es podrà dur a terme si la situació causada per la Covid-19 ho permet.

L'objectiu d'aquest projecte universal de casal d'estiu a les escoles públiques és donar una resposta social a les necessitats dels infants i famílies del municipi si es confirma que el casal d'estiu es pot dur a terme, com ha explicat AFES Sant Cugat. Més de 30 entitats, organitzacions, plataformes i empreses de la ciutat s'han unit per fer una única proposta amb un ampli programa d'activitats, el qual englobaria tot tipus d'àmbits.

AFES Sant Cugat ha detallat que s'està estructurant el casal en base a una previsió de possibles mesures que calgui prendre per garantir les indicacions de les autoritats sanitàries. Tot i que encara no s'han establert aquestes mesures, l'organització s'adaptarà a totes les directrius de seguretat que indiqui Salut Pública.

La programació de les activitats s'organitzarà en funció de les edats dels incrits però inclourà propostes com les següents:
  • Activitats de lleure com jocs de pati, gimcanes, activitats cooperatives, sortides pels entorns de Sant Cugat, dinàmiques de grup i jocs de pistes
  • Activitats esportives com motricitat, bàsquet, ciclisme, handbol, futbol sala, voleibol, rítmica, gimnàstica esportiva, tennis taula i karate
  • Anglès
  • Robòtica i activitats tecnològiques
  • Activitats culturals i artístiques: teatre, música, dansa, ioga, hip hop, bastoners i taller tèxtil, entre altres


  • L'Ajuntament dona suport a la proposta
    L'alcaldessa, Mireia Ingla, ja va confirmar, a través d'un directe a Instagram, que l'Ajuntament coneix la proposta i que 'hi està treballant', juntament amb AFES Sant Cugat. La republicana ha assegurat que 's'estan estudiant els protocols' necessaris per fer realitat la iniciativa.

    Des de la Coordinadora AFES Sant Cugat han confirmat a Cugat Mèdia que han demanat la implicació tant del consistori com de l'EMD de Valldoreix. D'una banda, per als aspectes logístics que puguin garantir l'obertura dels centres escolars en condicions. D'altra banda, també demanen suport de personal que puguin encarregar-se de la neteja i desinfecció de les instal·lacions i de les tasques de consergeria.

    AFES Sant Cugat també ha confirmat que compten amb la Fundació Probitas, de Grífols, que s'han compromès a col·laborar per tirar endavant els casals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.