La Colla de l'allioli proposa un concurs de receptes en solidaritat amb la Fundació Jeroni de Moragas

El guanyador de la proposta s'emportarà un davantal solidari i un receptari inclusiu fets per usuaris de la fundació


  • Comparteix:

La Colla de l'allioli neix a l'Aula Gastronòmica del Casal de Torreblanca / Foto: Cedida

La Colla de l'allioli neix a l'Aula Gastronòmica del Casal de Torreblanca / Foto: Cedida

Iniciatives solidàries i amb la gastronomia de protagonista també neixen a Sant Cugat. La Colla de l'allioli ha engegat a través de les xarxes socials una proposta per engrescar la ciutadania a encendre els focs i mostrar la seva recepta més original. Les receptes que rebin es compartiran a Instagram i la que obtingui més 'm'agrada' abans del 30 de junys, guanyarà un davantal solidari confeccionats pels usuaris del Taller Jeroni de Moragas i un receptari inclusiu 'Posa't el davantal' fet pels alumnes de l'Escola Moragas.

La Colla de l'allioli s'ha sumat a la campanya 'Posa't el davantal', una iniciativa solidària per recaptar fons per a la Fundació Jeroni de Moragas. Per això, i amb la idea d'engrescar la ciutadania a compartir els seus coneixements culinaris, el grup santcugatenc ha posat en marxa un concurs al seu perfil d'Instagram. Els participants els han de fer arribar la seva recepta 'més original', especificant els ingredients i la preparació, i una fotografia del resultat del plat i una altra on se'ls vegi amb el seu davantal preferit. La iniciativa, en principi, finalitza el 30 de juny i la publicació que obtingui més 'm'agrada' guanyarà el davantal solidari i el receptari. Les propostes s'han d'enviar a alliolisantcugat@gmail.com i cada dia es compartirà una recepta nova a Instagram.

Ver esta publicación en Instagram

El Ramon es el nostre capità i la persona que fa el millor allioli del món. Participa amb una recepta que us sorprendrà MACARRONI A LA MARINERA: INGREDIENTS: 250 g. de macarrons 250 g. de gamba blanca 250 g. de cloïsses 400 g. De musclos 750 ml . Suquet de peix 1 ceba 2 grans d'all. Recepta per dues persones Preparació: Sofregir les gambes i reservar-les. Bullirem els musclos i els treurem de les closques i els deixarem a part. Sofregir la ceba i els alls, afegim una copeta petita de vi blanc i quan s´hagi evaporta l´alcohol afegim dues cullaradetes de tomaquet i fem el xup xup dos minuts . Bullim els macarrons amb el suquet de peix uns 10 min. Incorporar a la paella els macarrons bullits , les cloïses crues per que s'obrin, les gambes i els musclos . Remenar tot molt suau i tapar durant 2 minuts. Destapar la paella i servir. Bon profit

Una publicación compartida de La Colla de l'allioli (@collaallioli) el



La Colla de l'allioli va néixer, fa uns quatre anys, a l'Aula Gastronòmica del Casal de Torreblanca, on han millorat i sofisticat les seves tècniques culinàries amb el xef Jean Claude Aranega. El confinament els ha obligat a aturar el seu curs però, gràcies a les noves tecnologies, han mantingut el contacte constantment i han volgut compartir la seva passió per la cuina amb la resta de la ciutadania a través d'aquest concurs solidari.

El membre de La Colla de l'allioli, Ferran Felius, ha detallat que la recaptació de la campanya 'Posa't un davantal' es destinarà a fer una nova cuina a l'Escola Moragas.

'Posa't el davantal'
L'octubre del 2019, alumnes de l'Escola Moragas, amb la col·laboració dels cuiners germans Torres i Carme Ruscadella, van treure a la llum el receptari inclusiu 'Posa't el davantal', un llibre amb 28 receptes senzilles i accessibles per a persones amb discapacitat. Cada recepta està signada per l'alumna que la proposa i estan representades amb recursos gràfics.

Tot i que es tracta una iniciativa de l'Escola Moragas, ubicada a Sarrià, el davantal i el receptari també es poden comprar al Taller Jeroni de Moragas, a Sant Cugat.






Ferran Felius

Vam decidir de fer un petit concurs de receptes solidàries. L'objectiu és afegir-nos a la campanya 'Posa't un davantal'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.