L'Ajuntament demanarà al Govern espanyol i al Parlament que les ajudes socials concedides no tributin en l'IRPF

La moció institucional s'ha presentat en nom de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació de la Plataforma de Pensionistes / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una manifestació de la Plataforma de Pensionistes / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament demanarà al Govern espanyol i al Parlament de Catalunya que les ajudes econòmiques que s'ofereixen a les persones amb pocs recursos estiguin exemptes de tributar en la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Així ho ha aprovat el ple municipal d'aquest dilluns a través d'una moció institucional presentada en nom de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat. El consistori no està autoritzat per decidir que l'IRPF no s'apliqui a les pensions, però ho sol·licitarà a les autoritats competents.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En la moció institucional es demana que els pensionistes puguin gaudir d'aquests avantatges fiscals, els quals ja gaudeixen famílies nombroses i monoparentals. Per això, s'ha decidit 'que l'Ajuntament sol·liciti a tots els partits amb representació parlamentària (tant al Congrés espanyol com al Parlament de Catalunya) que promoguin davant el Consell de Govern perquè s'esclareixi aquest concepte i que s'impulsin les modificacions legals necessàries per equiparar el mateix reconeixement del dret de família nombrosa i monoparentals en l'àmbit autonòmic, a totes les famílies en situació d'ajuda'.

A més, el document detalla que l'Ajuntament de Màlaga disposa d'un Reglament d'Ajudes per al pagament de l'Impost sobre Bens Immobles (IBI) a persones residents del seu municipi en especial situació de necessitat, amb una ajuda corresponent al 50% de la quota anual de l'IBI de l'any en curs. Així, l'Ajuntament ha acordat que el seu departament jurídic verifiqui la diferència de criteri amb el de Màlaga per estudiar la possibilitat de disposar un reglament similar.


Núria Gibert

Que l'Ajuntament sol·liciti a tots els partits amb representació parlamentària (tant al Congrés espanyol com al Parlament de Catalunya) que promoguin davant el Consell de Govern perquè s'esclareixi aquest concepte i que s'impulsin les modificacions legals necessàries per equiparar el mateix reconeixement del dret de família nombrosa i monoparentals en l'àmbit autonòmic, a totes les famílies en situació d'ajuda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.