L'Ajuntament reparteix 315 portàtils a alumnes santcugatencs amb pocs recursos

El consistori ha comptat amb la col·laboració del projecte Labdoo, que els ha fet entrega de 78 ordinadors portàtils


  • Comparteix:

La manca de recursos pot generar una fractura digital / Foto: Creative Commons

La manca de recursos pot generar una fractura digital / Foto: Creative Commons

L'Ajuntament ha repartit 315 ordinadors portàtils i al voltant de 200 targetes SIM amb connexió a Internet a alumnes santcugatencs amb pocs recursos perquè puguin connectar-se a les classes en línia. 78 d'aquests dispositius han estat facilitats al consistori de la mà de Labdoo, un projecte que aprofita ordinadors portàtils que ja no es fan servir perquè les escoles més necessitades ho puguin fer. Gràcies a aquesta col·laboració, l'Ajuntament ha pogut respondre a les necessitats de tots els casos detectats pels centres educatius i Serveis Socials, ja que amb els ordinadors dels centres i els que el Departament d'Educació de la Generalitat ha fet arribar al consistori no n'hi havia suficient.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha explicat que no esperaven que hi hagués tants alumnes amb dificultats per connectar-se a Internet i que no disposessin d'un ordinador portàtil. Tot i aquesta entrega de 315 dispositius, Gorina ha destacat que segueixen detectant nous casos i que encara hi ha famílies que s'adrecen al consistori demanant ajuda perquè els seus fills tenen dificultats per seguir les classes 'online'.

Per altra banda, la regidora també ha explicat que, a més d'arribar als centres 'clàssics' d'educació, també ho han fet al Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de les Planes, a pisos tutelats i als Programes de Formació i Incerció.


Pilar Gorina

Ens ha sorprès. Nosaltres pensàvem que necessitaríem 150-200 ordinadors. Ens ha sorprès una mica però estem segurs que hi ha poblacions que ho estan passant encara pitjor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.