Compromís municipal a Sant Cugat per incorporar la perspectiva de gènere en polítiques municipals

La declaració institucional d'aquest dilluns al ple estava prevista per al ple municipal de març, suspès pel coronavirus

Imatge d'arxiu de la manifestació d'enguany pel 8M / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 18/mai/20 per Clara Bardají

L'Ajuntament ha commemorat, aquest dilluns el Dia Internacional de la Dones, celebrat el 8 de març. Durant el ple municipal s'ha llegit una declaració institucional prevista, inicialment, per a la sessió plenària de març i que va quedar suspesa a causa de la crisi del coronavirus. Així, els grups municipals s'han adherit al manifest de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que 'reivindica els drets de les dones i el dret a tenir polítiques públiques amb perspectiva de gènere'.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El manifest del 8M d'enguany posava l'èmfasi en el dret de les dones a 'viure lliures de violències masclistes' i en el deure d'eradicar 'la xacra de les agressions físiques i psicològiques'. El text també reivindica igualtat en els drets econòmics i socials i reclama una 'educació pública, laica, inclusiva i feminista'.

El govern municipal, seguint el manifest, reconeix la seva 'capacitat a millorar les condicions socials i laborals de les dones a través de mesures i accions basades en l'anàlisi de la realitat territorial'. L'Ajuntament es compromet a assumir la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques municipals.