El Monestir, preparat per reprendre les misses amb públic a partir d'aquest dilluns

Les misses se celebraran amb un terç de l'aforament, amb mascareta i ús de gel desinfectant


  • Comparteix:

Les misses tornen al Monestir aquest dilluns / Font: Localpres

Les misses tornen al Monestir aquest dilluns / Font: Localpres

La Parròquia Sant Pere d'Octavià celebrarà misses a partir d'aquest dilluns, amb l'entrada de la fase 0,5 del desconfinament, amb un terç de l'aforament. Les misses se celebraran amb una reserva prèvia, utilització de mascareta i gel desinfectant. Els casaments, batejos i exèquies es faran amb la litúrgia i l'aforament adaptat. Per assistir a les misses dominicals cal fer una inscripció prèvia a Santperedoctavia.org.

Les misses que hi haurà a partir d'aquest dilluns seran de dilluns a divendres, a les nou del matí i a les vuit del vespre.

Els dissabtes seran a les nou del matí, a les set de la tarda i a dos quarts de nou de la nit. Els diumenges, a les nou del matí, les onze, a les dotze, a un quart de dues del migdia, a les set de la tarda i a dos quarts de nou.

Les Adoracions dels dilluns i els dijous seran a dos quarts de nou del vespre, el Rosari diari, a dos quarts de vuit del vespre, i les pregàries de Taizé, un dissabte al mes.

Als bancs de l’església s’han marcat els indrets on podran seure els assistents i s’han organitzat grups de voluntaris per ajudar a fer les entrades i sortides àgils i acomodar les persones dins el temple.

A les piques no hi haurà aigua beneïda i no es permetrà tocar ni besar les imatges de culte. També s’han organitzat equips de voluntaris per desinfectar l’església abans i després de cada celebració.

Com a model, la Parròquia seguirà les indicacions proposades per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) que recomana fer la comunió en silenci, no repartir cançoners o batejar evitant que l’aigua caigui a la mateixa pila baptismal. I per tal de garantir la distància de seguretat, les confessions es realitzaran a la Casa
Abacial.

Càritas seguirà desenvolupant la seva tasca social d’atenció a les persones que ho necessiten Durant aquest període de les fases 0.5 i 1 es continuaran les catequesis per a infants a través de youtube, cada dissabte a les onze del matí, i l’atenció pública.

La continuïtat de les misses online seguirà, però la Parròquia està mirant de fer una realització més senzilla.

Les fases 2 i 3, cap a la normalitat
L'organització de cara a les següents fases serà similar augmentant fins a un 50% l’aforament de les misses. També està previst obrir novament el menjador de càritas en funció de l’evolució del desconfinament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.