Els comerços de Sant Cugat encaren amb 'ganes i esperança' l'entrada a la fase 0,5

Des d'aquest dilluns, les botigues obren sense cita prèvia, es recuperen les misses al Monestir i reobre el CAR


Temes relacionats

Sant Cugat ja està en fase 0,5 (18/mai/20)

El CAR reobre portes amb una vuitantena d'esportistes que tornen a entrenar-se (18/mai/20)

El Monestir, preparat per reprendre les misses amb públic a partir d'aquest dilluns (16/mai/20)


  • Comparteix:

El comerç local ha estat un dels protagonistes aquest dilluns amb l'entrada de Sant Cugat a la fase 0,5 de la desescalada. Els comerciants han pogut aixecar persianes i rebre clients sense cita prèvia. Això sí, tots ho han fet garantint les mesures de seguretat i disposen de gel desinfectant i, fins i tot, alguns també tenen guants. Després de més de dos mesos tancats, el comerç santcugatenc encara aquesta nova fase amb 'moltes ganes' però també amb una mica d''incertesa'.

El centre de Sant Cugat comença a recuperar ambient amb l'obertura dels comerços. Tot i que alguns encara mantenen el local tancat o l'atenció amb cita prèvia, la gran majoria han adoptat el permís establert per la fase 0,5 de la desescalada i ja atenen els clients amb normalitat i aplicant les mesures necessàries per evitar possibles contagis de coronavirus.

La propietària de la botiga de roba Blue Moon, Bea Martínez, assegura que afronten l'obertura amb una mica d''incertesa' però, a la vegada, 'amb ganes moltes ganes' i amb 'l'esperança que les coses comencin a funcionar'. Molts comerços de proximitat de la ciutat confien en la ciutadania per poder mantenir la seva feina i, en aquest sentit, la dependenta de la botiga de decoració Kiva, Ivany Meritxell, considera que la gent està 'més bolcada amb el petit negoci'.

La fase 0 avançada estableix que poden obrir els centres de jardineria i de plantes, així com les administracions de loteria i de jocs d'àmbit estatal. També ho poden fer els concessionaris d'automoció i de les estacions de servei ITV amb cita prèvia.

Misses al Monestir de Sant Cugat
Aquesta fase 0,5 també permet que els espais de culte obrin portes amb un terç de l'aforament. Així, la Parròquia Sant Pere d'Octavià ha ofert, aquest dilluns, les primeres misses.

Les misses seran de dilluns a divendres, a les nou del matí i a les vuit del vespre; els dissabtes a les nou del matí, a les set de la tarda i a dos quarts de nou de la nit; i els diumenges a les nou del matí, a les onze, a les dotze, a un quart de dues del migdia, a les set de la tarda i a dos quarts de nou de la nit.

El CAR de Sant Cugat, reobert
El Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat també ha pogut reobrir portes aquest dilluns amb la fase 0,5 de la desescalada. El centre santcugatenc ha acollit els primers esportistes en diferents modalitats com la natació, la sincronitzada, el tenis o l'atletisme.




Bea Martínez

Amb moltes ganes d'obrir i que les clientes ens visitin. Amb molta incertesa però amb l'esperança que les coses comencin a funcionar i la gent ens vingui a visitar i a comprar el producte.

Ivany Meritxell

Sembla que està anant bé. Has de recordar totes les coses de prevenció. Personalment noto que la gent està més familiar i bolcada amb el petit negoci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.