La població de senglar al Parc de Collserola ha augmentat en els darrers 20 anys

La hibridació amb exemplars de porc vietnamita ha fet agreujar el problema


  • Comparteix:

Augment de la població de senglars a Collserola / Foto: Arxiu del CPNSC

Augment de la població de senglars a Collserola / Foto: Arxiu del CPNSC

Els estudis de seguiment del senglar al Parc de Collserola mostren una tendència d'augment de la població de senglar al llarg dels darrers 20 anys. Aquest increment es deu, d'una banda, a canvis en el paisatge i usos del sòl (amb l'augment del bosc en detriment dels espais agrícoles). D'altra banda, a la manca de depredadors naturals i la capacitat reproductora i la hibridació amb exemplars de porc vietnamita.

Cada any la Generalitat autoritza batudes a la Zona de Caça Controlada de Collserola, així com captures excepcionals fora de les zones de caça. Durant el 2018, el nombre total de captures d'exemplars al Parc va ser de 474 mentre que, el 2019, la xifra es va disparar arribant a 746. Aquest augment es deu al nombre de captures d'animals habituats a les zones de seguretat.

Segons dades del Parc de Collserola, les densitats de senglar a la zona en els darrers anys se situen a nivell entermithos amb entre 4 i 8 exemplars per quilòmetre quadrat, D'altra banda, la densitat de senglar a la Zona de Caça Controlada de Collserola ha anat disminuint respecte a les temporades anteriors i, actualment, se situa al voltant de 5,5 individus per quilòmetre quadrat. Però al conjunt de la serra, incloent-hi les zones de seguretat, on molts animals es refugien, la densitat és més alta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.