El matrimonis religiosos no disminueixen a Sant Cugat, al contrari que al conjunt de Catalunya


  • Comparteix:

La meitat de les 379 unions celebrades l'any 2004 van ser civils

La meitat de les 379 unions celebrades l'any 2004 van ser civils

El nombre de matrimonis s'ha incrementat aquest any 2004 a Sant Cugat, sobretot pel que fa a les unions civils. Tot i això, a la nostra ciutat no es constata un retrocés dels matrimonis religiosos, tal i com s'ha registrat al conjunt de Catalunya. D'aquesta manera, durant l'any passat van registrar-se un total de 379 matrimonis al municipi, 190 dels quals van ser civils i 189 religiosos.

Durant l'any 2004, s'han registrat un total de 379 matrimonis al registre civil de Sant Cugat. Això representa un increment de 57 matrimonis respecte l'any 2003.

Les dades posen de manifest que aquest increment s'ha produït sobretot en els matrimonis civils, ja que al 2003 es van fer 138 enllaços d'aquests i 184 matrimonis canònics. Durant aquest darrer any, en canvi, els matrimonis civils han pujat fins al 190, mentre que els de caire religiós s'han mantingut amb una xifra de 189.

Aquestes xifres indiquen per tant, que si bé els matrimonis civils s'han incrementat, això no ha sigut en detriment de les cerimònies religioses, tal i com s'ha constatat al conjunt de Catalunya. També és cert que les cerimònies religioses tampoc no s'han incrementat de forma proporcional a l'augment de població. Tot i això, el rector de la parròquia de Sant Pere Octavià, Mossèn Blanquer, assegura que per valorar aquestes dades calen més anys de perspectiva.

Mossèn Blai Blanquer

No es pot determinar amb aquesta poca distància de temps. La nostra estadística no és significativa en relació a les notícies del diari.


Caldrà esperar els propers anys per veure si aquest increment de cerimònies civils ha estat un fet puntual d'aquest any o es tracta d'una tendència que, tal i com passa a la resta del nostre país, va prenent més força i es va consolidant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.