La Coordinadora d'AFES de Sant Cugat veu 'precipitada' la reobertura dels centres educatius al juny

Els centres de la ciutat podran obrir de manera progressiva quan el municipi entri a la fase 2 de la desescalada


Temes relacionats

Les terrasses i les reunions familiars tornen a Sant Cugat amb la fase 1 (22/mai/20)

Les biblioteques de Sant Cugat reobren dijous vinent (22/mai/20)

Tots els detalls de la reobertura de centres educatius en fase 2 (20/mai/20)


  • Comparteix:

Els centres de Sant Cugat podran reobrir portes quan s'entri a la fase 2 / Foto: Ajuntament

Els centres de Sant Cugat podran reobrir portes quan s'entri a la fase 2 / Foto: Ajuntament

Una decisió 'precipitada' i 'arrisacada'. Així veu la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat la futura reobertura dels centres educatius. Els centres podran obrir de manera progressiva, amb assistència voluntària i sense classes quan el municipi entri a la fase 2 de la desescalada. A Barcelona i a les àrees metropolitanes sud i nord, on s'inclou Sant Cugat, encara no s'ha entrat a la fase 1, tot i que es preveu que es faci aquest dilluns, el que fa pensar que la segona fase no arribarà fins al 8 de juny, com a molt aviat. En tot cas, l'activitat lectiva continuarà telemàticament fins al final de curs, el 19 de juny.

La presidenta de la Coordinadora AFES Sant Cugat, Laura Alegre, ha explicat a Cugat Mèdia que els preocupa que aquesta 'reobertura precipitada' que, d'un principi, està pensada per ajudar famílies i infants, pugui acabar 'perjudicant la societat'.

Una de les condicions de la reobertura és que, als centres, els alumnes es dividiran en grups reduïts. Un màxim de 15 estudiants en el cas de secundària i de 13 en el de primària i segon cicle d'infantil. Una mesura que, com explica Alegre, té 'un cost' en l'àmbit educatiu, ja que necessites més espais i docents per poder dividir tots els alumnes. La Coordinadora considera que els grups reduïts suposen un retorn a 'l'escola individualista i personal' i una pèrdua de l'essència 'més humana' de l'escola, i que els infants 'perdran especialitats' com educació física i música, 'les arts més humanes, plàstiques i creatives' que donen vida a l'educació.

Un tast 'arriscat' i 'insignificant'
Quan es va donar a conèixer la decisió, el conseller d'educació, Josep Bargalló, va reconèixer que l'obertura al juny serà 'un primer tast' del que passarà amb l'inici del nou curs al setembre. La Coordinadora AFES Sant Cugat, però, estan convençuts que és un 'tast molt arriscat', tant per infants com docents, ja que els centres poden ser focus de transmissió del virus. La directora de la coordinadora afirma que els 'preocupa' un possible rebrot de la Covid-19 dins dels centres, ja que, tot i la voluntat, no se sap si es podran garantir plenament totes les mesures.

L'equip de la coordinadora creu que aquest tast del juny 'no tindrà res a veure' amb el retorn a l'escola del setembre. L'eslògan de reobrir centres, explica Alegre, té la seva lletra petita en què veus que no serà una obertura 'universal', sinó que serà 'un assaig clínic' que pot sortir 'bé o malament'. De totes maneres, 'serà insignificant per a la reobertura del setembre'.


Laura Alegre

Com s'està fent, no ho veiem. L'eslògan de reobrim centres però després veus la lletre petita que no és universal. No és ben be una reobertura de centres. És com un assaig clínic que pot sortir bé o malament. Després serà insignficiant per a la reobertura del setembre. Personalment, jo l'hagués evitat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.