Refugees Welcome aposta per una nova normalitat més inclusiva i solidària

L'entitat ha ofert una xerrada a la ciutadania de Sant Cugat sobre la situació actual dels refugiats a l'estat i què es pot fer per ajudar


  • Comparteix:

La convivència entre locals i refugiats és una de les claus del projecte / Foto: Refugees Welcome

La convivència entre locals i refugiats és una de les claus del projecte / Foto: Refugees Welcome

El coronavirus no ha aturat la crisi dels refugiats i l'entitat Refugees Welcome, dedicada a donar suport a les persones que demanen asil a l'estat, advoca per una nova normalitat més 'inclusiva i solidària'. Per això, l'entitat treballa per crear una nova 'cultura de benvinguda' a partir de buscar allotjaments per a persones refugiades on convisquin en 'condicions d'horitzontalitat i respecte mutu'. En una xerrada virtual aquest dilluns enfocada a la ciutadania de Sant Cugat i amb el suport de l'Ajuntament, l'entitat ha explicat com es pot col·laborar amb ells, mitjançant l'oferiment d'alguna habitació o bé participant com a voluntaris.

ESCOLTA-HO

La situació dels refugiats, com tantes coses durant la crisi del coronavirus, s'ha congelat en el temps durant aquests mesos de confinament, com ha explicat la tècnica de comunicació de Refugees Welcome, Brisa Luque, al 'Sant Cugat a fons'. De fet, Luque refusa el concepte de 'crisi de refugiats' pel matís de temporalitat que té, ja que es tracta d'una situació que no és ni molt menys puntual. Una mostra són les peticions d'asil anuals, que l'any passat van arribar a 118.000 i que des del confinament s'han aturat en sec.

La situació també ha afectat als qui es troben dins d'un programa de protecció, que té diverses fases i que s'ha quedat en punt mort fins a nou avís. Això implica que, si es dona resposta a les sol·licituds de cop, moltes persones refugiades tindran una necessitat sobtada d'habitatge al qual s'haurà de donar resposta. Per tot plegat, Refugees Welcome busca suports en la ciutadania per poder reaccionar a aquesta mena de situacions i seguir treballant per donar un cop de mà a les persones obligades a fugir dels seus països a la recerca d'un futur millor.


Brisa Luque

Nosaltres sempre parlem que és la mal anomenada crisi dels refugiats perquè sembla una cosa puntual que va esclatar en el seu moment. Després la situació ha continuat però hem seguit tenint notícies només per qüestions puntuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.