El moviment 'makers' de Sant Cugat contribueix a la fabricació de 18.000 peces de protecció contra el coronavirus

La xarxa d'espais de fabricació digital del Vallès Occidental ha produït més de 8.000 viseres i 7.000 protectors d'orelles per a mascaretes


  • Comparteix:

Imatge de dues viseres de protecció / Foto: Fab Lab Sant Cugat

Imatge de dues viseres de protecció / Foto: Fab Lab Sant Cugat

El moviment 'makers' santcugatenc, encapçalat pel FabLab Sant Cugat, ha contribuït a la creació de 18.000 peces de protecció en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Des de l'inici de la situació d'emergència sanitària, sis dels espais que formen part de la Xarxa d'espais de fabricació digital del Vallès Occidental han produït més de 8.000 viseres de protecció, gairebé 7.000 protectors d'orelles per a les mascaretes, més de 600 obridors de portes i 67 ulleres.

El director del FabLab Sant Cugat, Matthieu Laverne, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que el moviment 'maker' va cobrir els moments de més urgència i necessitat de material de protecció i que les administracions 'van reaccionar tard'. Laverne també ha reconegut que pensaven que només haurien de fabricar peces de protecció durant les dues primeres setmanes abans que es formés una estructura de fabricació industrial, però que no va ser així. Durant aquestes setmanes de crisi sanitària, el FabLab ha produït 4.500 viseres, més d'un miler de protectors d'orelles per a les mascaretes i obridors de portes, entre d'altres.

Per altra banda, la Xarxa d'espais de fabricació digital del Vallès Occidental s'ha compromès a seguir elaborant material de protecció de manera solidària per a les activitats essencials i sanitàries. En aquest sentit, s'ha activat una campanya de micromecenatge, Makers del Vallès contra la Covid-19, liderada pels laboratoris d'innovació oberta de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu és aconseguir aportacions per adquirir els consumibles necessaris i així garantir la producció dels equips de protecció amb impressió 3D pel sector sanitari.


Mat Laverne

Jo pensava que això duraria dues setmanes i que després ja haurien trobat la manera de produir el material de manera industrial. Però no ha estat així, i hem continuat fins produir 4.500 mascaretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.