Les farmàcies, peces clau de la lluita contra el coronavirus

El vicetresorer del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, el santcugatenc Guillermo Bagaria, remarca el paper dels farmacèutics durant la crisi


Temes relacionats

Treball en temps de confinament: els altres sanitaris (29/abr/20)


  • Comparteix:

Les farmàcies han hagut de prendre precaucions especials / Foto: Cugat Mèdia

Les farmàcies han hagut de prendre precaucions especials / Foto: Cugat Mèdia

Les farmàcies, juntament amb les botigues d'alimentació, són els únics comerços que han estat oberts durant tot l'estat d'alarma. Tradicional punt de trobada dels barris, han hagut d'enfortir el seu caràcter social per donar resposta a les necessitats sobrevingudes i inesperades, a més d'adaptar-se a les mesures necessàries per protegir-se i protegir la població. El santcugatenc Guillermo Bagaria, farmacèutic i vicetresorer del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, ha parlat de com ha passat el sector l'emergència sanitària al 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Bagaria ha remarcat el compromís del sector amb la societat i l'esforç que han hagut de fer per mantenir-se al servei d'una ciutadania que havia d'afrontar una situació difícil. Això sí, reconeix que la professió ho ha viscut amb una 'certa sensació de manca de consideració per part de les administracions', tot i que la resposta ha estat igualment 'exemplar'. A l'entrevista, Bagaria també ha assenyalat que, com la resta de la societat, la incertesa i la inseguretat sobre com procedir han marcat el dia a dia de les farmàcies, atents als canvis en les condicions de confinament i les mesures de seguretat que calia prendre.

'Teníem una responsabilitat social d'abastar medicaments', ha assenyalat Bagaria, una funció que no han deixat de fer i per això ha calgut 'autogestió' per proveir-se de les màximes condicions de seguretat. Per això es van establir de seguida distàncies, es van regular aforaments i instal·lar mampares protectores que han permès mantenir el màxim de normalitat possible. També ha assenyalat que, davant la saturació del sistema sanitari, als farmacèutics també els ha tocat aprofundir en la funció de prevenció de malalties i de promoció de la salut.


Guillermo Bagaria

Hem hagut de reaccionar de la millor manera possible en base a l'evidència que teníem. Hem establert aforaments, distàncies, posar mampares als taulells...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.