La PAS alerta d'un any 'especialment complicat' pels gats dels carrers de Sant Cugat

Des de l'inici del desconfinament la plataforma ha hagut d'atendre més de 50 gats, la majoria cadells


  • Comparteix:

Imatge de gats que la PAS ha hagut d'atendre durant l'estat d'alarma / Foto: Plataforma Animalista de Sant Cugat

Imatge de gats que la PAS ha hagut d'atendre durant l'estat d'alarma / Foto: Plataforma Animalista de Sant Cugat

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha hagut d'atendre més d'una cinquantena de gats, la majoria cadells, en poc més de quinze dies de desconfinament. Són xifres 'molt importants' i superiors a altres anys per diversos factors, segons membres de l'entitat, que alerten d'un any 'especialment complicat' en aquest sentit.

A les altes temperatures que fan que l'època de cria s'allargui més i a 'la manca d'esterilització i control' se li ha sumat aquest any l'estat d'alarma. Segons ha explicat a Cugat Mèdia la membre de la PAS, Marta Guàrdia, el confinament va deixar desatesos molts animals de carrer i, amb la progressiva sortida al carrer els casos per atendre s'han multiplicat.

Guàrdia fa una crida a la ciutadania perquè no s'endugui, en un primer moment, gatets petits que vegin sols perquè no sempre es tracta de casos d'abandonament. És possible que la mare els deixi sols durant hores per diversos motius però torni i, amb la intenció d'ajudar s'acabi posant en perill la vida del cadell, que pot tenir complicacions amb el deslletament.

D'altra banda, des de l'entitat exigeixen partides al consistori per esterilitzar colònies i controlar la població de gats de carrer, a més de proporcionar-los aliment. Segons expliquen, hi ha èpoques en què es veuen 'especialment saturats' i necessiten recursos, més enllà de les donacions i les aportacions voluntàries, per atendre tots els animals.


Marta Guàrdia

Des que han començat a relaxar-se les mesures de confinament, ens han arribat en poc més de 15 dies uns 55 gats, la majoria nadons. És una xifra bastant important, i això només a la nostra entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.