L'àrea metropolitana serà una única regió sanitària: a partir de dilluns es podrà anar de Sant Cugat a Barcelona

El govern espanyol avala la proposta de la Generalitat i només seguiran en fase 1 les regions de Barcelona i Lleida


  • Comparteix:

Imatge de la B-30 i l'AP-7 / Foto: Google Maps

Imatge de la B-30 i l'AP-7 / Foto: Google Maps

Les regions sanitàries de Barcelona, l'àrea metropolitana nord i la sud, seran una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve. D'aquesta manera, la mobilitat entre Sant Cugat i la capital catalana es recupera després de setmanes interrompuda per l'estat d'alarma. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d'unificar les tres regions i, per tant, estarà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen, que es mantindran en fase 1. Cugat Mèdia ha elaborat un mapa per conèixer els límits de la nova regió.

D'altra banda, Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf passaran a la fase 2 a partir de la setmana que ve i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada. D'aquesta manera, només l'àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat aquest dijous al vespre en roda de premsa que donen llum verda a les peticions de la Generalitat després d'haver mantingut les reunions bilaterals amb les Comunitats Autònomes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.