Sant Cugat registra un lleu creixement de preinscripcions a P3 i una reducció a l'ESO

S'han comptabilitzat 960 sol·licituds per a P3, que s'ofertaven 1.100 places, i 602 per a 1r d'ESO, quan n'hi havia 659


Temes relacionats

Publicada la llista de sol·licituds per a la preinscripció a infantil, primària i secundària (29/mai/20)

Arrenquen les preinscripcions escolars de manera telemàtica (13/mai/20)

Tota la informació de les preinscripcions escolars, a l'especial de Cugat Mèdia (12/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'escola Joan Maragall / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de l'escola Joan Maragall / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les preinscripcions escolars no s'han ressentit a les circumstàncies inèdites i, fins i tot, Sant Cugat ha registrat un lleu augment de sol·licituds, de l'1,8%, pel que fa a P3 respecte l'any passat. Enguany, segons dades provisionals facilitades per l'Ajuntament, s'han preinscrit 960 alumnes per fer P3, 580 a centres públics i 380 a concertats, mentre que l'any passat ho van fer 943. El principal increment de sol·licituds s'ha fet notar a la pública, amb 15 noves sol·licituds respecte el curs passat. Pel que fa a 1r d'ESO, la xifra de sol·licituds és de 602 alumnes, un 8% més baixa que la de fa un any.

'Podem donar resposta a la demanda d'escola pública'
Enguany a Sant Cugat s'han formalitzat 960 preinscripcions per a P3 i 602 per a 1r d'ESO. En general, a més, la gran majoria de sol·licituds podran ser assumides pels centres als quals s'ha fet la preinscripció. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha celebrat en declaracions a Cugat Mèdia que l'Ajuntament pugui 'donar resposta a la demanda de l'escola pública'.

L'única escola on la demanda ha superat notablement l'oferta ha estat a l'Institut Pla i Farreras, on s'han registrat 140 preinscripcions, que contrasten amb l'oferta inicial de 116 places. En tot cas, es tracta d'una situació que el govern ja havia previst, ja que l'escola de referència de l'institut és el Pi d'en Xandri, que tenia un curs de sisè més. Els nous alumnes que no puguin inscriure's al Pla i Farreras passarien a l'altra opció preferent, que seria el Leonardo.

Preguntada per si s'hauran de prendre mesures correctives per encabir l'alumnat, Gorina ha explicat que no s'hauran d'aplicar en els cursos que afecten les preinscripcions. Això sí, adment que s'hauran de fer reajustos en els grups en els cursos intermedis.

Malgrat la situació inèdita que les preinscripcions i les visites a les escoles no s'han pogut fer de manera presencial, Gorina ha posat en valor el bon funcionament del sistema telemàtic per fer possible aquest tràmit.


Pilar Gorina

Tenim suficients places, però no ens en sobraran massa. Podem assumir les preinscripcions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.